Connect with us

CIVICA împlinește 5 ani: cum s-a implicat asociația și ce proiecte a derulat

Mișcări civice

CIVICA împlinește 5 ani: cum s-a implicat asociația și ce proiecte a derulat

Asociația CIVICA aniversează, joi, 5 ani de la înființare. Prima acțiune cu care organizația neguvernamentală s-a remarcat a fost mișcarea „Iașul iubește teii!”, mișcare care a provocat replantarea teilor pe pietonalul Ștefan cel Mare.

De-a lungul anilor, reprezentații asociației au avut numeroase intervenții pe teme de interes public, inclusiv proiecte urbanistice, cea mai recentă dintre acestea fiind în contextul planului de extindere a Palas.

Un alt exemplu este implicarea în determinarea Primăriei de a renunța la un schimb de terenuri care ar fi dus la dezafectarea parcului din fața fostului sediu UPA, actuala clădire Leon.

„Joi, 5 decembrie 2019, asociația CIVICA împlinește 5 ani, perioadă în care ne-am bucurat alături de voi de multe experiențe frumoase, precum și de provocări, însă mai ales de activități care vrem să credem că au contribuit la un oraș mai prietenos cu oamenii și din care ne-am luat împreună multe învățăminte importante”, se arată în newsletter-ul lunar al asociației.

CIVICA a lansat anii trecuți și o platformă de monitorizare a activității consilierilor locali (NeReprezinta.ro), un proiect în premieră pentru Iași.

Alte proiecte și activități derulate de asociație: ABCivic, Cetățenii conduc, Orașe pentru oameni, Transparentizare, Analize și monitorizări, Asistență comunitară. Consultă AICI raportul activității asociației pentru perioada 2014 – 2018.

Un alt proiect care a avut o finalitate concretă a vizat includerea Iașului în „Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă” existent la nivel global, Iașul fiind singurul oraș din țară acceptat (au mai participat atunci Clujul și Timișoara). Unul dintre efecte constă în implementarea mai multor activități pe parcursul a trei ani care să ducă la o transparentizare mai mare a Primăriei prin publicarea de informații și desfășurarea de proiecte care să implice cetățenii.

Mai multe despre activitatea CIVICA și proiectele derulate puteți afla consultând site-ul Asociației.

La mulți ani, CIVICA!

Texte din arhiva categoriei Mișcări civice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

Studii și analize

Mișcări civice

To Top