Connect with us

Încep lucrările la Palatul Braunstein, investiție de 16 milioane lei

Proiecte publice

Încep lucrările la Palatul Braunstein, investiție de 16 milioane lei

Municipalitatea a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Braunstein. Lucrările vor fi executate de firma italiană Coimpredil Societa Cooperativa ARL, iar valoarea totală a proiectului ajunge la 16 milioane lei. Fondurile sunt asigurate de la bugetul local, dar există posibilitatea ca, pe viitor, să fie decontate din fonduri europene nerambursabile.

Lucrările se vor desfășura pe parcursul a 24 de luni. Palatul Braunstein va găzdui un centru european de cultură și toate institutele culturale europene care activează în Iași vor putea fi găzduite aici într-o modalitate care să le permită stabilitate și, desigur, ducerea la îndeplinirea a tuturor programelor culturale pe care le avansează. Deocamdată, patru dintre ele și-au arătat disponibilitatea să fie găzduite aici, mă refer la cel francez, cel german, cel britanic și cel italian”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Într-o prezentare a municipalității se arată că proiectul „Consolidare şi refuncţionalizare Palat Braunstein – Iași, str. Cuza Vodă, nr.2” reprezintă o investiţie de păstrare şi restaurare a unui obiectiv de patrimoniu de interes local, spaţiu care în prezent nu poate fi utilizat datorită stării de degradare a structurii de rezistenţă, a instalațiilor, dar și a elementelor de arhitectură.

Palatul Braunstein va fi consolidat și transformat într-un centru multifuncțional care va include centre culturale, spații expoziționale, săli de conferință și alte facilități.

La nivelul parterului se va păstra galeria de artă ce va fi în relație directă cu un  punct de informare, de care va fi despărțit printr-un perete amovibil din tâmplărie din lemn stratificat cu geam tip vitraliu, ce va da posibilitatea dublării capacității galeriei pentru găzduirea unor evenimente speciale.

Soluția adoptată va pune accentul pe interacțiunea dintre spațiul interior și stradă, astfel toate funcțiunile din parter vor comunica cu exteriorul prin vitrine cu uși pliabile ce vor putea fi deschise pentru a atrage publicul. Aceeași soluție va fi adoptată și pentru curtea interioară, ce va comunica cu spațiul de lectură presă straină.

La nivelul subsolului accesul publicului va fi asigurat prin intermediul casei de scară ce face legătura cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. În cadrul subsolului vor fi amenajate spații anexă și spații de petrecere a timpului liber.

Etajul 1 și etajul 2 vor găzdui funcțiunea principală, cea de centre culturale cu mediatecă. Holul va permite, de asemenea, organizarea de expoziții temporare.

Etajul 3 va găzdui spații destinate organizării unor evenimente speciale.

În spațiul de la mansardă vor fi amplasate un auditorium și un restaurant panoramic.

La nivelul mansardei, sub cupolă, va fi un amenajat un punct de belvedere, unde poate fi instalat un telescop.

Clădirea va beneficia de toate dotările specifice: sisteme audio-video, ecrane pentru proiecții, smart TV-uri, căști audio, echipamente de redare pentru fiecare tip de media (pick-up, magnetofon, proiector 8 mm etc.).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top