Connect with us

O zonă verde din Podul de Piatră va dispărea pentru a face loc unui bloc

Arborii din fața unui bloc existent vor fi defrișați

Investiții private

O zonă verde din Podul de Piatră va dispărea pentru a face loc unui bloc

Pe o zonă verde din Podul de Piatră va fi ridicat un bloc cu 12 niveluri. Amplasamentul se află aproape de intersecția șos. Naționale cu Splai Bahlui mal drept (strada nouă), peste drum de spălătorie din zonă. De remarcat că, în vecinătatea amplasamentului, se află stația de monitorizare a calității aerului.

Amplasamentul terenului:

După cum se poate vedea, blocul cu 12 niveluri va fi construit în fața imobilului existent ce are doar 4 etaje. De precizat că proiectul nu a fost publicat pe site-ul Primăriei și nici nu va trece prin etapele de avizare premergătoare aprobării în plenul Consiliului Local.

Apix.ro a colectat informațiile despre acest proiect de la Agenția pentru Protecția Mediului, din raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului publicat de instituție. Astfel, proiectul a fost deja aprobat în CL acum mai bine de 11 ani, printr-o hotărâre din anul 2008 (HCL 528/22.12.2008). În orice caz, pentru a porni construcția, investitorii au nevoie de autorizație de construire emisă de Primărie.

Suprafața terenului ajunge la aproape 2.200 mp. Blocul va avea două scări, iar regimul de înălțime propus este subsol, parter, două niveluri de mezanin și 9 etaje (37 metri). Investitorii susțin că vor amenaja 121 locuri de parcare: 59 supraterane și 62 subterane. În cele două tronsoane ar urma să fie amenajate circa 140 de apartamente.

„Terenul în prezent este acoperit de o vegetație arboricolă (spontană). Sunt aproximativ 18 arbuști cu diametrul de 10 – 20 cm și înălțimea de 10 – 20 m. Terenul nu este înregistrat ca spațiu verde, el este în proprietatea titularului și are funcțiunea stabilită prin PUD: curți/construcții”, se precizează în studiul de evaluare a impactului asupra mediului (consultă studiul pe site-ul APM).

Toată zona verde din fața blocului existent va fi defrișată:

„Prin proiect se propune realizarea unui imobil de locuințe colective si spatii birouri C1, format din C1 scara A si C1 scara B. Ansamblul va fi amenajat peste un parcaj subteran, in care accesul se realizează prin intermediul unei rampe cu acces dinspre calea de acces existent: Șoseaua Națională. Parcajele subterane vor fi completate ca număr de parcajele supraterane amenajate la parterul clădirii cat si in interiorul amplasamentului, accesul către locurile de parcare supraterane cat si către casele de scara A si B se face dinspre Șoseaua Națională -cale de acces existenta, dimensionata conform normativelor in vigoare”, se mai arată în studiu.

Beneficiarii proiectului sunt trei persoane fizice: Paul Avataji, Narcisa Avataji și Constantin Gavrilă. Aceștia dețin agenția de imobiliare Imperia.

Între Podul de Piatră și Podu Roș se construiește masiv în ultimii ani, atât clădiri de birouri, cât și locuințe colective.

Texte din arhiva categoriei Investiții private

Poza zilei

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

Studii și analize

Mișcări civice

To Top