Connect with us

Proiect TUIAȘI: Campusul T. Vladimirescu va fi împânzit cu bariere

Pe termen lung, campusul ar urma să devină zonă „liberă de mașini”

Utile

Proiect TUIAȘI: Campusul T. Vladimirescu va fi împânzit cu bariere

Universitatea Tehnică susține că zona campusului Tudor Vladimirescu va deveni una liberă de mașini, dar fără a oferi un termen clar în acest sens. Deocamdată,vor fi montate bariere: șapte la număr – patru de intrare și trei de ieșire. Totodată, vor fi montate parcometre, iar studenții vor beneficia de abonamente reduse.

Reacția instituției de învățământ superior vine după ce, săptămâna trecută, plenul Consiliului Local a aprobat preluarea în adminisrare de către TUIAȘI a străzilor din campus (Aleea Prof. Vasile Petrescu, Alea Prof. Gheorghe Alexa și Aleea Prof. Dimitrie Atanasiu).

„Prin decizia Consiliului Local avem «undă verde» pentru demararea proiectului de transformare a Campusului «Tudor Vladimirescu» într-o zonă fără mașini, fără poluare, o zonă sigură. De fapt, o transformare într-un parc. Acesta este un proiect inițiat de studenți, gândit de studenți și pentru studenți. El reprezintă materializarea dorinței regretatului nostru coleg, domnul prorector Cezar Oprișan, care a ținut mult la acest proiect. Sper ca până la finalul anului universitar următor să ne putem bucura de noua înfățișare a campusului”, a declarat rectorul TUIAȘI, Dan Cașcaval.

Proiectului pe termen scurt al TUIAȘI vizează amenajarea zonei din campus aferentă acestor străzi pentru a delimita locurile de parcare și pentru a crea mai multe astfel de locuri, cât și pentru a crea zone în care pietonii pot circula în siguranță.

În comunicatul TUIAȘI se arată că universitatea va instala un sistem de management al parcărilor compus din șapte bariere, patru de intrare și trei de ieșire, trei automate de plată, panouri informative cu locuri de parcare libere / ocupate și supraveghere video. Accesul și tranzitul autoturismelor vor fi libere, parcarea va fi contracost, studenții vor beneficia de abonamente speciale, reduse, iar operatorii economici din zonă vor avea un număr limitat de locuri și la un tarif diferențiat de cel oferit studenților.

„Universitatea își va asuma responsabilitatea de a executa lucrările cu privire la modernizarea drumurilor, reparația lor, plombarea, dar și servicii privind deszăpezirea și curățenia. Scopul nostru pe viitor este să putem construi o parcare supraetajată în care studenții să își poată lăsa în siguranță mașinile, iar campusul să devină pur pietonal”, a spus, la rândul lui, Bogdan Budeanu, director al Direcției Servicii Studențești.

Unul dintre proiectele pregătite deja de DSS este crearea unui centru civic al campusului între căminele T5-T6 și T9, T10 și T11, printr-un proiect de revitalizare urbană, care să fie pasul unei schimbări pe termen lung în campus: să fie un loc în care periodic să poată fi organizate concerte susținute de studenți în aer liber, să fie amenajată o zonă pietonală cu mobilier urban unde studenții să poată sta să studieze etc. Deja s-au început lucrările la acest parc, prin proiectul studenților Geogiana Butnariu și Ionuț Furdu cu „amfiteatrul în aer liber” finanțat prin concursul de soluții organizat de Fundația Comunitară Iași împreună cu compania TRANSGOR LOGISTIK

Texte din arhiva categoriei Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

Studii și analize

Mișcări civice

To Top