Connect with us

Un nou ansamblu rezidențial în Moara de Vânt

Investiții private

Un nou ansamblu rezidențial în Moara de Vânt

Cartierul Moara de Vânt se extinde cu nou ansamblu rezidențial. Un proiect aprobat încă din anul 2008 este acum resuscitat de un investitor. Dezvoltatorul are la dispoziție o suprafață de 5,5 ha, fiind unul dintre cei mai mari proprietari privați de terenuri din zona Moara de Vânt. În baza informațiilor puse la dispoziție de către Primărie la acest moment, nu putem identifica cu precizie amplasamentul.

Suprafața totală a investitorilor (Ioan Grecu, Andrei Ioniuc și Ileana Ioniuc) ajunge la 55.106 mp. Indicatorii urbanistici le permit acestora să construiască locuințe individuale sau colective cu o înălțime maximă de 15 metri și cu regim de înălțime subsol, parter, două etaje și mansardă. Ansamblul poate ocupa maximum 30% din suprafața disponibilă, respectiv circa 16.500 mp. Dacă în zonă s-ar construi doar apartamente, există un potențial de cel puțin de 400 de astfel de locuințe.

Deocamdată, dezvoltatorii au primit un certificat de urbanism la sfârșitul anului trecut. Având în vedere că aceștia au deja un plan urbanistic zonal aprobat, autorizația de construire ar putea fi emisă în lunile ianuarie – februarie.

Pe platoul Moara de Vânt au fost aprobate sau urmează să fie aprobate numeroase planuri urbanistice zonale pentru blocuri, vile și centre multifuncționale. Fluxul Apix a analizat dezvoltarea imobiliară din zonă într-un articol pe care îl puteți consulta AICI.

Jurnalist cu o experiență de 12 ani în presa centrală și locală. Coordonator al proiectului Apix.ro.

Texte din arhiva categoriei Investiții private

Mobilitate urbană:

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

reclamă TSM

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top