Connect with us

Angajații Continental Iași, alături de colegii din Singapore, lucrează la o tehnologie care va modela viitorul mobilității

Local

Angajații Continental Iași, alături de colegii din Singapore, lucrează la o tehnologie care va modela viitorul mobilității

Prin intermediul tehnologiei Smart Cockpit HPC, Continental prezintă un computer foarte puternic (HPC) ce oferă performanțe de sistem adaptate ideal pentru un set preintegrat de funcții în vehicule. Acesta vizează un echilibru între experiența utilizatorului, performanța sistemului, costuri și timp scurt de dezvoltare, se arată într-un comunicat primit la redacție.

În cadrul acestui proiect lucrează colegi din întreaga lume, iar România nu face excepție. Angajați din cadrul Continental Iași își desfășoară activitatea în echipe internaționale pentru dezvoltarea acestor soluții. Împreuna cu colegii lor din Singapore, aceștia lucrează la transmiterea informatiilor între Android și Linux pentru streaming video. De asemenea, în cadrul proiectul, echipa din România este parte din sarcinile de integrare manuală și automată.

 „Continental oferă pieței auto o gamă cuprinzătoare de soluții HPC. Cu Smart Cockpit HPC, oferim acum clienților noștri oportunitatea de a aduce pe drum o experiență de mobilitate din ce în ce mai automatizată și captivantă, într-un mod optimizat din punct de vedere al costurilor și cu timpi scurti de dezvoltare”, a declarat Jean-Francois Tarabbia, șeful departamentului Architecture and Networking din cadrul Continental.

Smart Cockpit HPC convinge datorită performanței sistemului ideal adaptate pentru un set de funcții preintegrat. Impresionează prin timpi de răspuns rapid, precum și prin interfața de utilizator fluidă, chiar și pentru funcții pe mai multe domenii. Această abordare permite producătorilor de mașini să minimizeze costurile și cheltuielile de timp în faza de dezvoltare. Funcțiile de cluster și infotainment preintegrate, de ultimă generație, pot duce la minim costurile hardware în zona bordului mașinii. Rezultatul este un timp rapid de a ajunge pe piață – de la comandă până la începerea producției – de 18 luni.

Smart Cockpit HPC permite integrarea diferitelor domenii și funcții, cum ar fi cluster, infotainment – cu o interfață cu un sistem de operare Android – (afișaj, radio, telefon, oglindire telefon și navigare) și sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS). Combinând toate funcțiile cluster și infotainment într-o singură cutie, Smart Cockpit HPC reduce numărul de unități de control instalate anterior, precum și cablajele extinse. Acest lucru reduce semnificativ complexitatea arhitecturii vehiculului.

Sistemul este conceput pentru configurația tipică a două afișaje pentru zona centrală și grupul de instrumente, dar poate fi extins pentru a include până la trei afișaje, de exemplu, unul să fie de tip head-up. Chiar dacă Smart Cockpit HPC este o soluție preconfigurată, se pot face și adaptări specifice clientului în ceea ce privește interfața om-mașină și hardware.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top