Connect with us

Antibiotice vrea să investească 200 milioane lei în două fabrici la Iaşi

Local

Antibiotice vrea să investească 200 milioane lei în două fabrici la Iaşi

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi are în plan o investiţie de 200 milioane de lei pentru două noi fabrici de unde ar putea ieşi produse sterile şi produse topice sterile „made in România“, scrie Ziarul Financiar.

Pentru jumătate din investiţie, compania a solicitat ajutor de stat (85 milioane de lei), însă cererea nu s-a încadrat în limita bugetului pentru sesiunea din iunie-iulie 2022.

„Încă aşteptăm ca această finanţare de 200 milioane de lei să fie până la urmă aprobată din fonduri guvernamentale, având în vedere faptul că suntem singurul producător cu capital integral românesc. Investiţia este într-o fabrică de produse sterile injectabile, soluţii sterile, şi o fabrică de produse topice sterile. Aceste două fabrici trebuie să fie completate şi de logistică proprie de depozitare şi distribuţie la nivel naţional“, a spus Ioan Nani, directorul general al producătorului Antibiotice Iaşi.

Compania este deţinută în proporţie de 53% de statul român, prin Ministerul Sănătăţii, şi este cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc.

În ultimii ani, Antibiotice a investit în dezvoltarea portofoliului în zona de export, iar în toamna lui 2022 vrea să deschidă porţile unei noi capacităţi de producţie dedicată unguentelor şi produselor topice, după o investiţie de 25 mil. euro.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top