Connect with us

Apă cu porția pentru zeci de localități din județ până la sfârșitul verii: lista integrală

Comunicat de presă ApaVital

Local

Apă cu porția pentru zeci de localități din județ până la sfârșitul verii: lista integrală

Nivelul scăzut de precipitații înregistrat în ultimii ani, pe fondul secetei prelungite cu care ne confruntăm, debitul de apă din puțuri, drenuri și diverse acumulări din aria de operare înregistrează limite deosebit de scăzute, arată ApaVital într-un comunicat remis redacției. Mai jos, puteți consulta lista localităților unde apa va fi furnizată după program până pe 31 august.

„În aceste condiții, consumurile de apă cresc simțitor depășind capacitatea maximă de pompare, iar rezervoarele care în condiții normale sunt pline, se golesc cu rapiditate și astfel întreg sistemul de alimentare cu apă este afectat”, spune ApaVital.

Comunicatul de presă integral: „Pe parcursul anului alimentarea cu apă a localităților se realizează în parametri normali, însă în perioadele caniculare, consumul de apă crește de aproximativ 3 ori. Această creștere este din cauza unui tip de consum caracteristic zonelor periurbane, și anume a folosirii improprii a apei pentru grădinărit și întreținere vegetație. Astfel, se depășește capacitatea maxim proiectată și încep să apară probleme în alimentarea cu apă a consumatorilor, în pofida campaniilor permanente pe care le desfășurăm pentru conștientizarea populației asupra faptului că apa este o resursă limitată.

În aceste condiții, până la dispariția consumurilor improprii, suntem nevoiți să furnizam apă după un program prestabilit, doar în anumite intervale orare și în anumite localități unde apa este folosită în alte scopuri.

Dacă până la data anunțată în prezentul comunicat situația se normalizează, prin înregistrarea unor volume importante de precipitații și implicit reducerea tipului de consum impropriu, atunci APAVITAL S.A. va putea asigura furnizarea apei în regim normal.

Astfel, până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00 și 18.00 – 21.00 către utilizatorii din străzile Dealul Viilor, Păstorel Teodoreanu, Hatman Luca Arbore, Nicolina, Ion Creangă Cezar Petrescu, Nouă și fundac Nicolina, din localitatea Hârlău.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00 către utilizatorii din localitatea Pârcovaci.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00 către utilizatorii din localitățile Feredeni, Poiana, Slobozia, Maxut și Deleni, din comuna Deleni.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7.00 – 10.00 și 18.00 – 21.00 către utilizatorii din localitățile Belcești, Munteni, Satu Nou, Ruși, Ciorăni, Tansa și Văleni, din comuna Belcești.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 09.00 către utilizatorii din localitățile Cotnari, Horodiștea, Lupăria, Cârjoaia, Hodora, Iosupeni și Bahluiu, din comuna Cotnari.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 09.00 către utilizatorii din localitățile Scobinți, Fetești, Zagavia, Sticlăria și Bădeni, din comuna Scobinți.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 09.00 către utilizatorii din localitățile Ceplenița, Buhalnița și Poiana Mărului, din comuna Ceplenița.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7.00 – 10.00 și 18.00 – 21.00 către utilizatorii din localitatea Focuri, din comuna Focuri.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7.00 – 10.00 și 18.00 – 21.00 către utilizatorii din localitățile Coarnele Caprei și Arama, din comuna Coarnele Caprei.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7.00 – 9.00 către utilizatorii din localitățile Glăvănești, Andrieșeni și înintervalul orar estimat 9.00 – 11.00 către utilizatorii din localitățile Fântânele, Spineni, Iepureni, Buhăeni și Drăgănești, din comuna Andrieșeni.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 7.00 – 9.00 către utilizatorii din localitățile Soloneț, Buruienești (parțial), Bivolari (parțial – zona spital) și intervalul orar estimat 9.00 – 11.00 către utilizatorii din localitățile Tabăra, Buruienești (parțial) și Bivolari (parțial – zona blocuri), din comuna Bivolari.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 9.00 și 16.00 – 21.00, către utilizatorii din localitățile Hărmăneștii Vechi, Hărmăneștii Noi, Boldești din comuna Hărmăneşti şi cartier Blăgeşti, din municipiul Paşcani.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00– 10.00 și 16.00 – 21.00, către utilizatorii din localitățile Tătăruşi, Uda şi Pietrosu, din comuna Tătăruşi.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 10.00 și 19.00 – 22.00, către utilizatorii din localitatea Lespezi, din comuna Lespezi.

Până pe 31 august 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 9.00– 16.00 și 21.00 – 5.00, către utilizatorii din localităţile Todireşti şi Stroeşti, din comuna Todireşti.

În localitățile în care sunt programe de furnizare, alimentarea cu apă  va începe la ora menționată în prezentul comunicat, dar există posibilitatea ca unii utilizatori care sunt branșați în punctele cele mai dezavantajoase (capăt de rețea, imobile supraetajate, branșamente subdimensionate, cote mai înalte), să nu poată beneficia de apă potabilă la ora anunțată, alimentarea efectivă în aceste cazuri urmând să se realizeze doar după amorsarea completă a sistemului.

La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. Dacă situația persistă, sunați la APAVITAL S.A., iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată. 

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, APAVITAL S.A. recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top