Connect with us

Autostrada Iașului: studiul de fezabilitate va fi livrat cu o întârziere de cel puțin 4 luni

Proiecte publice

Autostrada Iașului: studiul de fezabilitate va fi livrat cu o întârziere de cel puțin 4 luni

Proiectantul autostrăzii Ungheni – Iași – Tg Neamț va finaliza studiul de fezabilitate cu o întârziere de cel puțin 4 luni, potrivit activistului civic Adrian Covăsnianu. Fostul secretar de stat a precizat că noul termen este finalul august 2022.

„Se confirmă cele 4 luni de întârziere pe care le-am estimat la studiul e fezabilitate pentru sectorul Ungheni – Iași – Tg Neamț. Sectorul beneficiază de o primă amânare și de un nou termen: 29 august 2022”, a declarat Covăsnianu.

Inițial, termenul de predare era 7 mai. În opinia lui Covăsnianu, soluția pentru deblocarea și accelerarea acestui proiect constă în:

  • sectorizarea celor 100 km de la Ungheni la Golăiești în 2 secțiuni respectiv sectiunea 1 : Tg Neamt-Letcani (km 0 – km61) + sectiunea 2: Letcani-Golaiesti (km 61 – km100,14) conform caietului de sarcini
  • obtinerea a 2 Certificate de Urbanism pentru Tg Neamt-Letcani (km 0-61km) respectiv pentru Letcani-Golaiesti (km 61-km100,14)
  • obținerea a 2 Acorduri de Mediu pentru Autostrada Tg. Neamt-Letcani (Iasi Vest) respectiv Autostrada Letcani-Golaiesti (Iasi Nord)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top