Connect with us

Aviz negativ pentru blocurile de 10 etaje de lângă Selgros

Investiții private

Aviz negativ pentru blocurile de 10 etaje de lângă Selgros

Comisia zonală a monumentelor istorice a respins proiectul privind construirea unui ansamblu imobiliar lângă Selgros, avizul acestui for fiind necesar întrucât complexul se află în zona de protecție a sitului arheologic „Hlincea”, localizat pe ambele maluri ale pârâului Nicolina, între Măn. Cetățuia, sat Hlincea și fostul Târgușor Nicolina.

La acest moment, nu este cunoscut motivul pentru care Comisia a respins proiectul, dar construirea ansamblului a avut parte, de-a lungul timpului, de mai multe contestații, inclusiv din partea Selgros. Pentru acest proiect există aprobată o hotărâre de Consiliu Local (CL) în 2018, dar în lipsa celorlalte avize necesare, beneficiarul nu poate obține autorizația de construire.

Pe această parcelă sunt propuse blocurile, parcările sunt prevăzute pe o parcelă pe celălalt mal al Nicolinei

În planul urbanistic propus de Styl Imobil Company, aprobat acum 4 ani, erau prevăzute 4 blocuri cu câte 10 etaje. Pentru asigurarea parcărilor, investitorilor imobiliar și-a asumat reabilitarea unui pod peste râul Nicolina care să facă legătura dintre amplasament și o altă parcelă din proprietatea sa unde ar urma să fie amenajate aproape 300 de locuri de parcare.

Conform deciziei CL din 2018, investitorul are la dispoziție o suprafață de aproape 5.300 mp. În PUZ au fost prevăzute două niveluri în subteran la fiecare imobil, alături de parter și 11 etaje (ultimul etaj fiind tehnic).

Planșa urbanistică

La Styl Imobil Company acționar majoritar este Ionel Budeanu (patronul Coseli), om de afaceri care a implementat mai multe proiecte imobiliare în oraș – unele cu scandal. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei, un profit de circa 720.000 lei și un singur angajat.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top