Connect with us

Bugetul Iașului va fi aprobat vineri, 21 februarie

Utile

Bugetul Iașului va fi aprobat vineri, 21 februarie

Primarul Mihai Chirica a anunțat că ședința extraordinară pentru adoptarea bugetului municipiului pe anul în curs se va desfășura în cursul zilei de vineri, 21 februarie.

Bugetul general al Iașului ajunge la 1,35 miliarde lei. Această sumă este formată din valoarea bugetului local (1,09 miliarde lei) și bugetul centralizat al instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii (361,2 milioane lei). Cumulat, cele două bugete ajung la peste 1,35 miliarde lei, dar o sumă de 105 milioane lei se scade întrucât reprezintă transferuri între bugete.

În total, investițiile se ridică la aproape 600 milioane lei: 534 milioane lei din bugetul local, iar alte 61 milioane lei din bugetul centralizat al instituțiilor din subordine. Principala sursă de finanțare a investițiilor constă în fondurile europene, sumele prognozate a fi primite de la UE fiind de 310 milioane lei: Primăria are în derulare mai multe proiecte europene, iar anul acesta ar urma să vină caimacul – licitațiile sunt adjudecate, lucrările sunt în desfășurare. Cele mai importante proiecte sectorul transporturilor. În acest domeniu, sumele primite de la UE ar urma să aibă o valoare de 251 milioane lei. Dintre cele mai importante proiecte, amintim cele pentru reabilitarea căilor de rulare pentru tramvaie.

De remarcat că, în premieră, este pentru a treia oară când consilierii locali se vor reuni într-o ședință cu caracter extraordinar în aceeași lună. Una dintre ședințe a avut loc astăzi (au fost aprobate două proiecte europene), iar precedenta a fost săptămâna trecută. Mai mult, consilierii locali se vor întâlni din nou și săptămâna viitoare, când va avea loc ședința ordinară. Cu alte cuvinte, în cea mai scurtă lună din an, plenul a fost convocat de 4 ori. De regulă, plenul se reunește o singură dată pe lună în ședință ordinară.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top