Connect with us

Casă nouă în Silk District: Doar 20 de apartamente mai sunt disponibile în Faza 1

Articol susținut de Silk District

Investiții private

Casă nouă în Silk District: Doar 20 de apartamente mai sunt disponibile în Faza 1

Proiectul rezidențial Silk District, dezvoltat de Prime Kapital în Iași, schimbă total o fostă zonă industrială, transformând-o într-un cartier modern, verde și sustenabil. 

Ansamblul, conceput după principiul „cartierului de 15 minute”, a avut un ritm de dezvoltare rapid, Faza 1 Rezidențial fiind deja finalizată, iar apartamentele intabulate și predate noilor proprietari. Și prima fază de birouri a fost finalizată  anul trecut.  

„În decembrie, am reușit să livrăm către primii proprietari aproape 200 de locuințe din Faza 1 Rezidențial, iar în săptămânile următoare vom livra alte aproximativ 100. Le urăm bun venit primilor membri ai tinerei noastre comunități! În curând, Silk District va fi noul ACASĂ pentru aproximativ 650 de familii (Fazele 1 și 2), iar între timp birourile din Faza 1 de dezvoltare se pregătesc să devină spațiul ideal pentru mediul de business: Silk District Office a obținut cel mai mare punctaj BREEAM acordat unei clădiri din România în 2023!”, au declarat reprezentanții Silk District. 

Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor a fost semnat la finele lunii noiembrie (24 noiembrie), astfel că  edificarea și intabularea au fost obținute în timp record. Această realizare reflectă nu doar dedicarea echipei Prime Kapital, ci și abilitatea acesteia de a livra locuințe de calitate într-un mod eficient și profesionist.  

Recepția la terminarea lucrărilor se efectuează de către autoritățile statului împreună cu dezvoltatorul și cu o echipă multidisciplinară de specialiști: diriginte de șantier și proiectanți de specialitate (arhitecți, ingineri de rezistență și instalații). Certificatul de atestare a edificării construcției reprezintă dovada faptului că lucrările au fost efectuate conform autorizației de construire și că a fost întocmit un proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Prin intabulare se reglementează statutul juridic al unui imobil. În lipsa intabulării, proprietatea nu poate fi vândută/cumpărată. Înscrierea în cartea funciară se face pentru orice tip de bun imobil (de la terenuri și case și până la apartamentele noi) la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI).   

Printre flori și copaci – mai mult spațiu, mai mult timp liber, mai multă relaxare 

Te-ai gândit cât ar trebui să investești pentru a avea o casă la curte, suficient loc pentru grădină, spații de joacă pentru copii, facilități pentru sport & relaxare și pentru întâlniri cu prietenii? 

Și nu vorbim despre o locuință veche, care ar putea necesita renovare și reparații mai mult sau mai puțin capitale, ci despre una nou-nouță, cu toate instalațiile funcționale, bine izolată și prietenoasă cu mediul. 

În Silk District, beneficiezi de tot confortul citadin, de intimitate, dar și de un număr mai mare de avantaje, față de viața într-o casă individuală la curte. Aici, poți citi o analiza comparativă: De ce să alegi un apartament cu grădină în oraș în locul unei case în afara orașului

Unitățile mari din noul cartier dispun de suprafețe comparabile cu cele ale unei case individuale, dar facilitățile de care locuitorii se pot bucura sunt mult mai multe. 

Poziționare excelentă 

Silk District din Iași a fost conceput ca un proiect mixt, cu funcționalități și beneficii multiple. Cartierul integrează zone verzi extinse, spații de promenadă și socializare, clădiri de apartamente, birouri și spații comerciale. 

Locuitorii Silk District vor avea acces rapid la: mijloacele de transport în comun, zona centrală a Iașului, aeroport și la cele mai importante centre culturale și spații comerciale. Aproape de centrul Iașului, proiectul Silk District este situat pe Calea Chișinăului, nr. 22, la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. 

Ce găsești în Silk District? 

Studiouri, apartamente și duplexuri construite la standarde nZEB, locuri de parcare cu acces securizat, spații verzi și de relaxare, spații comerciale, spații de birouri Clasa A, certificate BREEAM Outstanding.  

Dacă vrei să rămâi conectat la viața orașului, dar îți dorești totodată să faci parte din cea mai cool comunitate din Iași, intră și tu în Silk District! 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top