Connect with us

Cât a costat punerea în funcțiune a Spitalului Covid de la Lețcani

Local

Cât a costat punerea în funcțiune a Spitalului Covid de la Lețcani

Costurile totale pentru achiziția și punerea în funcțiune a Spitalului Covid de la Lețcani ajung la 66,5 milioane lei (circa 14 mil. euro). Din acești bani, valoarea contractului de furnizare a spitalului (inclusiv echipamentele medicale) a fost de 64,7 milioane lei. Restul sumei, de 1,8 milioane lei, a fost utilizată pentru punerea în funcțiune a unității spitalicești.

„Justificarea acestor cheltuieli constă în amenajare platformă pentru instalare stocator oxigen pentru asigurarea unei surse terțiare de oxigen, măsuri de protejare a instalației de alimentare cu apă pentr perioada de iarnă, lucrări pentr colectarea apelor pluviale, măsuri de asigurare a confortului termic în burdufurile de legătură dintre module”, se arată într-o adresă a CJ, cu referire la faptul că, inițial, cheltuielile suplimentare trebuiau să fie de 1,7 mil. lei și nu de 1,81 mil. lei cât au fost în final.

Achiziția Spitalul Covid-19 face obiectul și unei anchete DNA, procurorii verificând modul în care a fost realizată procedura. La baza anchetei DNA stă un raport al Curții de Conturi. În urma aceluiași raport, inspectorii Curții de Conturi au sancționat autoritățile cu suma de 60.000 lei pentru nereguli în derularea achiziției.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top