Connect with us

Centrul de afaceri al Conest, din Nicolae Iorga, este pe cale de a fi aprobat

Investiții private

Centrul de afaceri al Conest, din Nicolae Iorga, este pe cale de a fi aprobat

Proiectul „Iorga Business Center” a fost inclus, din nou, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, reuniune care va avea loc săptămâna viitoare. Anterior, proiectul a fost amânat întrucât planul urbanistic zonal (PUZ) prevedea și ideea de amenajare de locuințe, cu toate că investiția principală propusă este de centru de afaceri.

Proiectul este în avizare la Primărie de ceva timp, în condițiile în care chiar municipalitatea a facilitat derularea acestei investiții printr-un schimb de teren pe care l-a făcut anii trecuți cu Conest, firmă „abonată” la banii bugetului local. Din suprafața de 1.367 mp, nu mai puțin 722 mp au făcut obiectul schimbului. Centrul de afaceri va fi construit pe bld. Nicolae Iorga, în apropiere de amplasamentului fostului Bazar.

Acesta este amplasamentul investiției

Clădirea va ocupa 60% din teren, pe 30% vor fi făcute alei și carosabil, iar pe 10% spații verzi.

„Având în vedere forma triunghiulară a terenului studiat, amplasamentul este delimitat pe două laturi de drumuri – la sud de bld. Nicolae Iorga și la nord-est de str. Nicolae Iorga – și pe o latură de terenuri construite”, se arată în proiectul de PUZ.

Centrul de afaceri va avea două niveluri în subteran, parter și 8 etaje. „Se estimează că se va realiza o suprafață desfășurată de 5.468 mp de spații de birouri sau servicii, rezultând un necesar de 110 de locuri de parcare, care se vor asigura în subsolurile construcției propuse”, se arată în proiect.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top