Connect with us

Centrul Iașului va fi închis circulației rutiere pe 22 septembrie

Ziua de 22 septembrie cade într-o duminică

Utile

Centrul Iașului va fi închis circulației rutiere pe 22 septembrie

Ziua de 22 septembrie este duminică, astfel că măsurile dispuse nu vor afecta prea mult traficul rutier. „Ziua fără mașini”, sărbătorită la nivel mondial din 1994, va duce la închiderea circulației rutiere pe strada Anastasie Panu (de la Hotel Europa până la Palatul Culturii), str. Palat (de la Palatul Culturii până la BCR) şi bld. Ştefan cel Mare (de la Casa Pătrată şi până în Piaţa Unirii). În mod evident, și unele străzi de legătură vor fi afectate, astfel că perimetrul de restricții este ceva mai mare.

Decizia este deja luată: Comisia de circulație a avizat favorabil ideea în ședința care a avut loc pe 26 august. Singurul lucru care rămâne de stabilit este intervalul orar, dar, cel mai probabil, restricțiile vor fi valabile între orele 8.00 și 20.00.

În acest timp, ieșenii vor putea să se plimbe cu biciclete, trotinete și alte mijloace de deplasare pe cele trei artere menționate, perimetrul fiind destul de generos față de anii precedenți când aproape că „Ziua fără mașini” nu mai era marcată.

„Ziua fără mașini” a avut un succes la Iași în special la sfârșitului anilor `90 și începutul anilor 2000. La acea vreme, fostul primar Constantin Simirad a dispus închiderea de bulevarde inclusiv în cartiere periferice.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top