Connect with us

Compania ieșeană Iulius inaugurează vineri primul proiect mixt din vestul țării – Iulius Town Timișoara

Advertorial

Compania ieșeană Iulius inaugurează vineri primul proiect mixt din vestul țării – Iulius Town Timișoara

Compania ieșeană IULIUS a finalizat prima etapă a unei investiții de amploare, într-un proiect de regenerare urbană, la Timișoara. Vineri, pe 30 august 2019, dezvoltatorul autohton va deschide porțile Iulius Town Timișoara, primul proiect mixt din vestul țării, care se anunță, la fel ca și ansamblul Palas Iași, cel mai mare pol de business și principala destinație de shopping și distracție din regiune.

Investiția de 220 de milioane de euro, cea mai mare pe segmentul real-estate din partea de vest a țării, a fost realizată în parteneriat cu Atterbury Europe.

Iulius Town Timișoara a fost creat pe rețeta de succes a ansamblului mixt Palas, înglobând funcțiuni de office, shopping și entertainment. Proiectul integrează actualul Iulius Mall Timişoara și pune la dispoziție cea mai mare zonă de cumpărături din afara Bucureștiului (120.000 mp, 450 de magazine) și o suprafață generoasă, de 100.000 mp, de birouri clasa A, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei clădiri finalizate (50.000 mp) sunt operaționale și găzduiesc peste 5.000 de angajaţi, care lucrează la 30 de companii multinaţionale, precum: Intel, Microsoft, ACI Worldwide, Ness Digital Engineering Timişoara, Bitdefender, Atos, Visma Software sau Veoneer.

În ansamblul de la Timișoara este inclusă și cea mai înaltă clădire de birouri de România, aflată, în prezent, în proces de construcţie. Aceasta va avea 155 de metri înălţime, 27 de etaje, o suprafaţă de 52.000 mp de spaţii office şi va include un hub medical, un centru modern de conferinţe, restaurante şi magazine.

Proiectele mixte, hub-uri regionale de dezvoltare

Având experiența dezvoltării și operării ansamblului Palas la Iași, Iulius Town este conceput ca un hub de creștere economică nu doar pentru oraș, ci pentru întreaga regiune. Astfel, ansamblul din vestul țării se adresează Timişoarei, clienţilor din judeţele limitrofe şi celor din ţările din proximitate, Serbia şi Ungaria. Proiectele mixte ale companiei IULIUS au la bază conceptul „oraș în oraș”, ce oferă multiple beneficii întregii comunități, care găsește tot ce are nevoie, într-un singur loc: birouri, săli de evenimente, magazine, spații de joacă și de distracție, cinema, centru de fitness, restaurante, cafenele, centru medical și locuri de parcare.

Principala atracție a proiectului Iulius Town Timișoara, la fel ca și în cazul Palas Iași, va fi un spectaculos parc construit de la zero, peste o parcare subternă, care include: 1.400 de arbori, 10.000 de arbuşti, un carusel supraetajat pentru copii, un lac şi piaţete pentru evenimente în aer liber.

Investiții în infrastructură

Proiectul din centrul Timișoarei a inclus și lucrări de infrastructură, pentru fluidizarea traficului din zonă. A fost amenajat un pasaj subteran care străbate complexul şi facilitează accesul în zonă și au fost modernizate și lărgite două străzi importante din proximitate. Toate aceste investiţii, în valoarea de 13 milioane de euro, au fost sau urmează a fi donate municipalității orașului de pe Bega.

În plus, tunelul auto a fost transformat într-o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, cu ajutorul unor lucrări de graffiti, realizate de 30 dintre cei mai buni artişti din lume.

Un nou record mondial

La momentul inaugurării ansamblului Palas, în mai 2012, ieșenii doborau un Guinness World Record® pentru cele mai multe lampione înălțate simultan. Sâmbătă, va fi rândul timișorenilor să intre în Cartea Recordurilor, cu cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Este o manifestare care aduce oamenilor aminte că, în 1884, Timișoara devenea primul oraș european iluminat electric.

Pe lângă doborârea recordului, inaugurarea Iulius Town înseamnă trei zile de evenimente speciale, sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună. De vineri până duminică, vor avea loc concerte, focuri de artificii, spectacole de artă stradală, mosaic photo wall, balon cu aer cald deasupra orașului, holograme proiectate pe apă.

Un nou proiect de dezvoltare urbană la Iași

Compania IULIUS a anunțat, de curând, și noi planuri de investiție într-un proiect de regenerare urbană la Iași, în zona Palas – Sf. Andrei, cu o valoare estimată la peste 335 milioane de euro. Proiectul propus presupune extinderea ansamblului Palas şi revitalizarea unor zone din centrul oraşului, de pe strada Sf. Andrei, insuficient valorificate. Acesta va aduce numeroase beneficii: va consolida cel mai mare pol de afaceri din regiune, va atrage investitori, va crea peste 10.000 de locuri de muncă, va facilita fluidizarea traficului prin realizarea de accese auto şi pietonale, precum şi prin modernizarea arterelor existente, va suplimenta numărul locurilor de parcare subterane din centrul oraşului prin amenajarea a 1.500 de noi spaţii şi va pune la dispoziţia ieşenilor zone verzi, fântâni arteziene şi destinaţii de petrecere a timpului liber.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Advertorial

To Top