Connect with us

Complexul ERA: a fost emisă autorizația de construire

Investiții private

Complexul ERA: a fost emisă autorizația de construire

Primăria Iași a autorizat lucrările de extindere ale complexului comercial ERA Shopping. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat de Consiliul Local (CL) în octombrie 2018, iar autorizația a fost emisă pe 15 iulie 2019, conform unui raport publicat de municipalitate.

„Mall of Moldova” va fi cel mai mare mall din regiune, susțin investitorii

„Extindere – P+1 parţial, remodelare faţadă existentă şi recompartimentări interioare la clădirea existentă – Parter+Etaj parţial, a Centrului Comercial Iaşi, remodelare drumuri de incintă şi parcare, extindere parcare, construire pilon publicitar şi punct de conexiune, împrejmuire incinta şi organizare şantier, conform PUZ aprobat prin HCL nr. 501/31.10.2018. Amplasamentul pe care se realizează construcțiile are suprafața de 223.951,00 mp”, se arată în autorizația 736/2019. 

Centrul comercial va fi deservit de un număr de 3.258 locuri de parcare, 861 dintre acestea fiind prevăzute la etaj, iar restul la nivelul solului.

Recepția lucrărilor se va efectua condiționat de realizarea numărului de parcări prevăzute în prezenţa autorizație”, se mai precizează în actul de autorizare.

Conform datelor din PUZ, aria construită totală ajunge la 92.745 mp, iar cea desfășurată la aproape 120.000 mp. Înălțimea maximă a corpurile de clădire a fost stabilită la 23 metri.

În martie 2018, Prime Kapital, proprietarul complexului, a anunțat că investiția de la ERA se va ridica la peste100 milioane euro. Inițial, planul era ca extinderea să fie finalizată până la sfârșitul anului 2019, dar, probabil, acest termen va fi depășit.

Planșa de reglementări urbanistice
Video făcut public de către Mas Rei, partenerii Prime Kapital, în februarie 2018

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top