Connect with us

Constructorul Primăriei a avut, anul trecut, cele mai mari venituri din istoria societății

Local

Constructorul Primăriei a avut, anul trecut, cele mai mari venituri din istoria societății

Compania de construcții a Primăriei, Citadin, a avut o cifră de afaceri de 52 milioane lei în cursul anului trecut, în creștere cu peste 30% față de 2021, în condițiile în care societatea este dependentă de lucrările comandate de municipalitatea ieșeană.

La capitolul venituri, Citadin a încasat aproape 70 milioane lei și a avut un profit net de circa 3 milioane lei. Cu un număr mediu de 300 angajați, societatea de sub autoritatea Consiliului Local (CL) înregistra, la finalul anului trecut, datorii de peste 17 milioane lei.

Indicatorii financiari de anul trecut sunt cei mai buni din istoria societății, cu o singură excepție, în ceea ce privește profitul: în 2006, profitul net al companiei a fost mai mare, de 3,7 milioane lei. În rest, indicatorii reprezintă un record pe linie.

În general, Citadin se ocupă cu asfaltarea străzilor pe baza comenzilor primite de la Primărie, ceea ce face societatea să fie dependentă de bugetul local, în condițiile în care veniturile din activități private sunt aproape inexistente.

Citadin mai prezintă o particularitate față de celelalte societăți ale Primăriei: societatea nu organizează licitații în mod transparent în cadrul sistemului național de achiziții. În schimb, sunt publicate anunțuri pe site-ul companiei, iar ofertele se primesc „în plic închis”.

Șeful Citadin, Marius Ionescu, are un salariu net de circa 3.000 euro/lună, dar, anul trecut, acesta a beneficiat de un „stimulent” financiar de circa 1.600 euro de la Salubris, unde a fost membru în CA: astfel, anul trecut Ionescu a avut un venit de peste 4.600 euro/lună (sursa).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top