Connect with us

De ce a fost anulată licitația pentru Sala Polivalentă: graficul de execuție a fost respins de CNI

sala polivalenta cluj

Proiecte publice

De ce a fost anulată licitația pentru Sala Polivalentă: graficul de execuție a fost respins de CNI

Compania Națională de Investiții (CNI) a decis anularea pentru construirea Sălii Polivalente de la Iași întrucât singurul ofertant la procedură nu a depus un grafic de execuție care să fi fost în conformitate cu cerințele caietului de sarcini. Cel puțin așa susține comisia de evaluare.

Neregula invocată de comisie a vizat faptul că ofertantul a propus un grafic care nu respectă o succesiune tehnologică realistă, fiind practic imposibil ca ofertantul să execute toate tipurile de instalații concomitent și continuu. Comisia a avut o corespondență cu firma SSAB-AG (companie din Bacău, lider al asocierii care a depus ofertă), dar clarificările aduse „nu au fost concludente”, drept pentru care licitația a fost anulată.

De altfel, CNI nu se grăbește cu proiectul de construire a Sălii Polivalente de la Iași: în bugetul de stat pe anul 2025, recent aprobat de parlament, apare o sumă infimă (500.000 lei) pentru această investiție, deși, la momentul întocmirii bugetului, licitația de execuție era în plină desfășurare: dacă ar fi fost semnat un contract de execuție, lucrările ar fi putut începe încă din primăvara acestui an, proiectul tehnic fiind realizat.

Potrivit CNI, oferta SSAB-AG a fost declarată „inacceptabilă” întrucât autoritatea centrală nu a avut „o asigurare rezonabilă” că ofertantul are „capacitatea necesară pentru a finaliza lucrările la timp și în conformitate cu cerințele caietului de sarcini și ale clauzelor contractuale”, având în vedere graficul de execuție propus.

Problema comisiei a fost că graficul prevede aceeași durată pentru toate activitățile și subactivitățile ce compun lucrările electrice și de instalații. De cealaltă parte, ofertantul a susținut că propunerea tehnică a îndeplinit toate cerințele din caietul de sarcini.

„Elaborarea graficului s-a realizat în mod conform și corect în raport cu cerința din documentația de atribuire. Fiecare normă financiară este regăsită în plan, dar pozițiile mărunte, care se suprapun în execuție, au fost plasate sub intervale mai mari și unificate (pe discipline/zone). Duratele astfel alocate (uneori extinse) reflectă execuția reală, secvențială și/sau paralelă a resurselor comune, fără a altera logica și secvențialitatea lucrărilor de execuție”, a susținut ofertantul în corespondența cu CNI.

Nu este exclus ca firma din Bacău să conteste raportul de procedură la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top