Connect with us

Dezbatere publică la PMI cu 10 planuri urbanistice pe masă

Vezi lista integrală a proiectelor propuse

Utile

Dezbatere publică la PMI cu 10 planuri urbanistice pe masă

Primăria organizează o dezbatere publică în cazul mai multor planuri urbanistice zonale propuse de investitori privaţi. Dezbaterea este o premieră a ultimilor ani având în vedere numă­rul de PUZ-uri care vor face obiectul discuţiilor (10). Municipalitatea a anunţat că evenimentul este programat pe 19 august, în intervalul orar 9.00 – 14.00.

„La şedinţa publică sunt invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile, cei interesaţi – cetăţeni afectaţi, persoane fizice, organizaţii, asociaţii, iniţiatorii, respectiv proiectanţii sau arhitecţii implicaţi“, se arată în anunţul Primăriei.

Poate unul dintre cele mai importante planuri vizează construirea unui supermarket Lidl în zona Moara de Foc pe un amplasament ocupat acum de 9 construcţii ale Compan SA. Toate imobilele existente vor fi demolate, inclusiv o clădire cu un regim de înălţime parter şi 4 etaje. În mediul online, un ieşean a iniţiat o petiţie prin care cere autorităţilor să nu aprobe demolarea. Însă, autorizaţia de dezafectare a clădirilor a fost deja emisă în luna iunie, iar Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a aprobat recent proiectul propus de Lidl. Astfel, cea mai mare parte a suprafeţei de 12.000 mp va fi ocupată de supermarket şi parcarea aferentă (circa 9.500 mp), în timp ce pe restul terenului (spre calea ferată) va fi amenajată o clădire multifuncţională. Planul urbanistic a stârnit controverse în condiţiile în care pentru accesul rutier a fost prevăzută o giraţie (pe şos. Moara de Foc în dreptul str. Canta, porţiunea care face legătura cu str. Păcurari), dar Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a precizat că nu şi-a dat acordul pentru realizarea unui astfel de obiectiv (şoseaua este drum naţional).

Puteți consulta fiecare plan urbanistic zonal supus dezbaterii AICI.

Lista integrală a proiectelor urbanistice

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top