Connect with us

Elvețienii dau târcoale pieței imobiliare din Iași

Noi blocuri în apropiere de Piața Dacia

Investiții private

Elvețienii dau târcoale pieței imobiliare din Iași

O companie elvețiană a achiziționat recent un teren în apropiere de Piața Dacia. Henri Millardet A.G. a început deja demersurile pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) cu scopul construirii unui „ansamblu urban cu funcțiuni mixte: locuințe, birouri, spații pentru comerț și servicii”.

Din verificările apix.ro, mandatarul firmei elvețiene în România este Raluca Simu, soția miliardului Horia Simu, unul dintre „bancherii cuprului” (deține holdingul Cuprom).

Amplasamentul:

Anul trecut, terenul de 3,5 ha din Dacia era scos la vânzare de Construcții Feroviare SA la un preț de 3,5 milioane euro (citește detalii aici). Sursele apix.ro spun însă că prețul de vânzare a fost mult mai mic, respectiv de sub 2 mil. euro. Terenul este format din două parcele: una de 28.850 mp și cealaltă de 6.057 mp.

În noul Plan Urbanistic General (PUG), pentru zona în care se află terenul scos la vânzare sunt prevăzuți următorii indicatori urbanistici: procent maxim de ocupare a terenului de 60% și coeficient de ocupare a terenului egal cu 4. Important de menționat este că nu se fac limitări de înălțime.

Compania Henri Maillardet A.G. a fost înființată în 2016, iar managementul este asigurat de Raluca Simu alături de Lars Alexander Haussmann. Raluca este soția lui Horia Simu, om de afaceri condamnat la 4 ani de închisore în doarul ANRP. Însă omul de afaceri a fost eliberat în decembrie 2018 după ce i-a fost aprobată o contestație în anulare în urma unei decizii a Curții Constituționale, curte care, la rândul ei, s-a pronunțat la sesizarea PSD.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top