Mișcări civice
Exemplu de bună practică: sute de arbori au fost plantați în apropierea Iașului, în „curtea” unui centru cultural
Peste 450 de arbori au fost plantați, în weekeend, în zona Centrului Cultural Tăutești (comuna Rediu), iniațiativa fiind a unor antreprenori locali (Cristi Condrea și Raluca Nemeșu) și a preotului paroh din localitate (Vlad Andrei Chiriac).
Conform unei comunicat primit de la redacție, scopul acțiunii a fost de a promova valorile ecologice și de a încuraja comunitatea să se implice în activități care au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. În același timp, cu ocazia acestui eveniment, a avut loc o strângere de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la spațiul de joacă de la centrul cultural.
„Acest eveniment a fost o oportunitate excelentă pentru copiii, părinții, tinerii și membrii comunității să lucreze împreună în beneficiul naturii și să învețe despre importanța conservării mediului și a resurselor naturale. Am fost încântat să văd atâta solidaritate și entuziasm în rândul participanților, care au venit de peste tot”, a scris antreprenorul Cristi Condrea, pe pagina sa de Facebook.
- Citește și FOTO Au început lucrările în spatele Palatului Culturii: reamenajări la spațiul verde și pietonal
- Centrul Cultural Tăutești este un proiect de suflet al părintelui paroh Vlad Andrei Chiriac, care a fost finalizat în luna decembrie a anului 2022. Centrul a fost ridicat cu ajutorul donațiilor primite de la persoane fizice și juridice din comuna Rediu și nu numai. Centrul își dorește să fie un spațiu unde cultura, educația și credința în Dumnezeu schimbă lumea. De la finalizarea construcțiilor, în cadrul centrului au avut loc mai multe manifestări culturale, care au adunat locuitorii comunei Rediu pentru susținerea unor cauze comune. În luna martie a acestui an, cu ajutorul donațiilor s-a construit o bibliotecă pentru copii și adulți în cadrul Centrului – fragment din comunicatul primit la redacție.
„Plantarea pomilor este un mod excelent de a aduce împreună comunitatea și de a contribui la crearea unui spațiu verde și durabil. De asemenea, prin îngroparea unei capsule a timpului, sperăm să creăm o conexiune între generațiile actuale și cele viitoare, oferindu-le posibilitatea de a explora trecutul și de a înțelege cum am evoluat ca societate”, a spus, la rândul ei, Raluca Nemeșu.
- Vezi mai multe imagini de la plantare AICI