Connect with us

FOTO/VIDEO Imagini aeriene cu prima autostradă din Moldova: centura Bacăului

Trafic

FOTO/VIDEO Imagini aeriene cu prima autostradă din Moldova: centura Bacăului

Asociația Pro Infrastructură a publicat o filmare aeriană cu stadiul lucrărilor la centura Bacăului. Dintre cei 30 km, 16 km sunt în regim de autostradă, iar 14 km drum cu 2 benzi de circulație. Tronsonul de autostradă face parte din A7 (autostrada Ploiești – Pașcani). Estimarea organizației este că lucrările ar putea fi finalizate în primăvara anului 2021, adică la doi ani de la începerea execuției.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, lucrările au demarat în martie 2019 și se află în prezent la un stadiu fizic de execuție de peste 70%.

Tronsonul sud-vestic dintre DN11 și DN2 Sud (7,3 km de drum cu 2 benzi) este complet finalizat, fiind instalate până și băncuțele și panseluțele în spațiile de servicii. Deși ministrul Bode afirma că în mandatul dânsului nu va ctitori muzee rutiere în aer liber, realitatea ține să îl contrazică. Solicităm Ministerului Transporturilor și CNAIR să găsească de urgență mijloacele legale pentru deblocarea situației și pentru deschiderea traficului pe acest prim segment al centurii Bacău”, a scris Asociația Pro Infrastructură pe Facebook.

În ceea ce privește restul proiectului, ce include primii kilometri de autostradă din Moldova, reprezentanții Asociației spun că lucrările avansează într-un ritm foarte bun.

Zilele următoare va fi finalizată placa de suprabetonare a podului de 1,2 km peste râul Bistrița, iar în următoarele săptămâni va fi ridicat tablierul metalic pe cele 2 structuri ce traversează canalul Bistrița. Realizarea umpluturilor, așternerea straturilor de asfalt, relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, taluzarea cu pământ vegetal sau execuția rigolelor înaintează rapid, existând premisele ca lucrarea să fie complet finalizată cel târziu în primăvara anului viitor”, a mai arătat Asociația.

Constructorul centurii Bacăului este UMB, iar valoarea totală a lucrărilor ajunge la 773 milioane lei.

Galerie FOTO (Imagini publicate de Asociația Pro Infrastructură):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top