Connect with us

HiPark: Proiect imobiliar de 40 mil. euro

Ansamblul rezidențial va fi construit de Ropharma

Investiții private

HiPark: Proiect imobiliar de 40 mil. euro

Unul dintre cele mai importante proiecte din zona centrală va fi lansat în această primăvară. Inițiativa aparține Ropharma și constă în amenajarea a cel puțin două clădiri: una rezidențială și cealaltă cu birouri. Primul imobil va avea o suprafață de 9.500 mp, iar cel de-al doilea va avea o suprafață închiriabilă totală de peste 21.000 mp. În luna februarie, Ropharma a obținut un certificat de urbanism pentru „construire zonă rezidențială – locuințe colective, birouri și comerț”, potrivit listei cu acte urbanistice publicate de Primărie.

Amplasamentul investiției:

Investitorul are la dispoziție o suprafață de 9.648 mp. În ianuarie 2017, pe site-ul municipalității a fost publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea unui plan urbanistic zonal pe str. Smârdan 19. La acel moment, Ropharma avea prevăzut în planșa de reglementări urbanistice patru imobile cu 14 etaje. Nu e clar la acest moment dacă investitorul vrea să construiască tot la acest regim de înălțime.

Planșa de reglementări urbanistice din ianuarie 2017:

Detalii despre proiect au fost făcute publice în septembrie 2017. La vremea respectivă, reprezentanți ai dezvoltatorului au precizat că investiția în ansamblul din Smârdan va fi de aproape 40 milioane euro. Pe lângă cele două imobile, ansamblul ar urma să mai cuprindă o grădiniță, cafenele, zone de spații verzi, pistă de biciclete și parcări pentru autoturisme.

„Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, după discuţiile avute în Iaşi cu companiile multinaţionale care pun accent pe importanţa timpului petrecut la birou al angajatului, cât şi nevoilor vieţii personale ale acestuia. Dorim să lansăm proiectul în primăvara anului 2018 odată cu obţinerea tuturor avizelor şi căutăm între timp să atragem un coinvestitor, de preferat cu rol şi background de dezvoltator imobiliar, pentru a face îmbinarea perfectă dintre situaţia financiară puternică a Ropharma şi «know-how»-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”, declara, la vremea respectivă, Lori Collin, coordonatorul de proiect, citată de „Ziarul de Iași”.

Zona de construire:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top