Connect with us

Iași: Investiție de peste 22 mil. lei pentru apărarea județului de inundații

Proiecte publice

Iași: Investiție de peste 22 mil. lei pentru apărarea județului de inundații

Barajul de la Pârcovaci, de lângă Hârlău, va fi pus în siguranță. În acest sens, autoritățile au lansat o licitație de lucrări la acumulare, investiția fiind de peste 22 milioane lei (inclusiv TVA). Procedura este organizată de către Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

„Acumularea este amplasată pe râul Bahlui, amonte de localitatea Pârcovaci, la 10 km de Hârlău. Lucrările de punere în siguranță se vor executa pe amplasamentul lucrărilor existente ale acumulării: baraj, evacuator de ape mari, turn de manevră și golire de fund, stație de pompare etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentației de atribuire, la acumulare au apărut o serie de deficiențe care afectează exploatarea în siguranță a barajului Pârcovaci.

Firmele interesate de lucrare pot depune oferte la ABA Prut-Bârlad până cel târziu pe 26 noiembrie, conform informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice. Termenul de execuție a lucrărilor este de 36 de luni, iar finanțarea este asigurată din fonduri bugetare.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top