Connect with us

Iași: Număr record de rachete antigrindină lansate în luna iunie

FOTO: Adevarul.ro

Utile

Iași: Număr record de rachete antigrindină lansate în luna iunie

Luna iunie a adus un record în numărul de rachete antigrindină lansate de la punctele de tragere din județul Iași. Potrivit unei adrese obținute de APIX.ro, luna trecută au fost lansate 717 rachete, ceea ce reprezintă 30% din totalul rachetelor lansate până în prezent.

„Sezonul de combatere 2020 a fost deosebit de intens cu foarte multe atenționări nowcasting de fenomene meteo extreme. Doar în luna iunie au fost emise coduri portocalii și roși de furtuni (și în zona Moldovei), iar de la UCCG Moldova 1 Iași s-au lansat 717 rachete antigrindină, ceea ce reprezintă circa 30% din consumul total de RAG până în prezent”, se arată într-o adresă a Ministerului Agriculturii.

Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) Iași are în structură 12 puncte de lansare ce asigură protecția culturilor agricole din județele Iași și Vaslui pe o suprafață de peste 350.000 ha. La nivel național, sistemul antigrindină protejează o suprafață de peste 1,5 milioane ha.

În prezent sunt în execuție alte puncte de lansare în județul Iași: două au fost recepționate recent (Boureni și Lespezi), unul este în stadiul de finalizare a lucrărilor (Plugari), iar în cazul altuia lucrările vor începe în câteva săptămâni (Românești). Noile puncte de lansare vor fi operaționalizate anul viitor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top