Connect with us

Iași: străzi și bulevarde centrale, închise circulației timp de 8 zile. UPDATE

Utile

Iași: străzi și bulevarde centrale, închise circulației timp de 8 zile. UPDATE

UPDATE 7 octombrie: Având în vedere ultimele decizii de la nivel național și local care anulează, în cea mai mare parte, pelerinajul din acest an, este foarte probabil ca nici restricțiile de circulație anunțate mai jos să nu mai intre în vigoare. Vom reveni cu informații.

Cu toate că peste 90% dintre evenimentele dedicate Sărbătorilor Iașului au fost anulate, Primăria va impune restricții de circulația în zona centrală în perioada hramului Sf. Parascheva. Amintim că, aseară, autoritățile centrale au interzis accesul pelerinilor la hram, excepție făcând doar locuitorii municipiului Iași.

În ceea ce privește restricțiile de circulație, cele mai important sunt:

  • în perioada 8 – 15 octombrie, bld. Ștefan cel Mare va fi închis până la Casa Modei. De asemenea, restricții vor fi impuse și pe str. I.C. Brătianu
  • pe traseul pelerinilor pot oricând apărea restricții de circulație, unele fiind deja, altele urmând a fi implementate în funcție de necesități. În acest sens, este bine de știut că traseul pelerinilor este amenajat pe o bandă carosabilă și are următoarea rută: Facultatea de Teologie, str. Iordachi Lozonschi, str. Cloșca, str. Sfântul Petru Movilă, str. Alexandru Ipsilanti Vodă, bld. Regele Ferdinand I al României, Podu Roș, bld. Regele Mihai I.

Pelerinajul la Sf. Parascheva este deja în desfășurare, încă din weekend la Iași vin grupuri de pelerini. În dimineața zilei de marți, la coadă erau circa 200 de persoane.

În încercarea a limita răspândirea bolii infecțioase Covid-19, autoritățile centrale au interzis accesul pelerinilor din afara Iașului la hram, dar nu e clar în ce măsură această decizie va fi respectată. În cursul zilei de astăzi sunt așteptate lămuriri de la autoritățile județene cum va fi implementată o astfel de măsură.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top