Connect with us

Iasicon va construi noul sediu pentru Parchete din Codrescu: compania a semnat contractul de lucrări

Randare a clădirii care va găzdui sediul Parchetelor

Proiecte publice

Iasicon va construi noul sediu pentru Parchete din Codrescu: compania a semnat contractul de lucrări

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat contractul de lucrări pentru execuția noului sediu pentru Parchete la Iași, clădire care va fi construită în zona Codrescu. Câștigătorul licitației a fost desemnată asocierea formată din Iasicon, Cubicon Invest și Inkshape.

Potrivit anunțului publicat în sistemul național de achiziții publice, asocierea va încasa 59 milioane lei (fără TVA) pentru execuția lucrărilor. Iasicon este unul dintre „granzii” construcțiilor din Iași, compania reabilitând numeroase monumente istorice, un exemplu în acest sens fiind Palatul Culturii.

Amplasamentul investiției – terenul are circa 6.200 mp

Imobilul va avea un regim cu subsol, parter, și 3 etaje și va găzdui, printre altele: camere de anchetă, camere de recunoaștere din grup, camere pentru corpuri delicte, documentare (centru de presă), birou specialiști antifraudă, birou documente clasificate, spații pentru arhive, spații pentru servere, săli de ședințe și săli de seminarii.

Înălțimea maximă a imobilului ajunge la aproape 20 m, amprenta la sol de circa 1.500 mp, iar suprafața desfășurată la aproape 9.200 mp. Sediul va fi deservit de o parcare cu 38 de locuri. Clădirea va găzdui sediile Parchetelor de pe lângă Judecătorie, Tribunal și Curtea de Apel.

„Prin edificarea unui sediu unic pentru cele trei instituții, se va obține cadrul necesar desfășurării activității unităților de parchet în conditii normale, separarea fluxurilor de acces în imobil cu circulații separate pentru personal, public și arestați, cu evitarea, pe cât posibil, a intersectării acestora,  păstrarea în cele mai bune condiții a actelor și dosarelor aflate în arhiva sau în lucru, cât și asigurarea celorlalte spații necesare”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern, raport consultat de APIX.ro.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top