Connect with us

Iașul are încă un milionar în euro: un grup francez a cumpărat Gemini CAD Systems

Local

Iașul are încă un milionar în euro: un grup francez a cumpărat Gemini CAD Systems

Lectra, companie franceză de tehnologie cu venituri de 236 mil. de euro, a anunţat că a ajuns la un acord pentru a cumpăra compania românească Gemini CAD Systems într-o tranzacţie totală care se poate situa între 13 şi 20 mil. de euro, în funcţie de îndeplinirea unor ţinte de creştere, scrie Ziarul Financiar.

Gemini CAD Systems îl are ca fondator pe Traian Luca care este şi CEO. La acest moment, Luca deține 90% din firmă. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 28 milioane lei și un de profit de circa 40.000 lei, în condițiile în care a avut un număr mediu de 100 de angajați. În 2019, Gemini a avut o cifră de afaceri similară, dar cu un profit de 3,5 milioane lei. Recordul, în ceea ce privește profitul, a fost în 2018: peste 10 milioane lei.

  • Din informațiile APIX.ro, vânzarea Gemini este pregătită de mai mult timp, iar o consecință a fost renunțarea de către companie la construirea unui nou sediu în parcul industrial Miroslava I întrucât un astfel de proiect nu era în concordanță cu strategia de business a cumpărătorului. Proiectul avea o valoare de 9,5 milioane lei și fusese semnat în iunie 2018, dar, ulterior, reziliat la solicitarea beneficiarului. Cea mai mare parte a fondurilor era asigurată din fonduri nerambursabile.

În prima etapă, Lectra cumpără 60% din Gemini pentru 7,6 mil de euro, iar restul acţiunilor vor fi cumpărate în următorii 5 ani, potrivit Zf.ro. Lectra este un jucător global care activează în industria modei, a automobilelor şi pe piaţa mobilei prin oferirea de soluţii inteligente pentru design şi producţie.

Gemini CAD Systems a fost fondat în 2004 şi oferă mai multe soluţii de software pentru companii mici şi mijlocii din industria de fashion.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top