Connect with us

Încep lucrări la Spitalul Parhon: contract cu o valoare de aproape 2 milioane de euro

Local

Încep lucrări la Spitalul Parhon: contract cu o valoare de aproape 2 milioane de euro

Spitalul „Dr. C. I. Parhon” a atribuit către o asociere de firme o licitație de lucrări la unitatea spitalicească, contractul având o valoare 7,6 milioane lei, fără TVA. „Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de modernizare infrastructură electrică, de fluide medicale și instalare sisteme de dedectare, semnalizare, alarmare incendii”, este obiectul contractului.

Asocierea de firme care și-a adjudecat licitația, în condițiile în care a fost și unicul ofertant, este formată din ACA ZOORK Project și Dacorum Grup, cu un singur subcontractant (DZ Medicale din Italia). Fondurile sunt asigurate prin intermediul POIM, program european de finanțare cu termen de finalizare în decembrie 2023.

„Prin lucrările de modernizare a instalațiilor electrice, de securitate la incendiu și de fluide medicale, se dorește îndeplinirea cerințelor de siguranță în vederea autorizării pentru securitate la incendiu pentru etajele studiate ale clădirii, creșterea siguranței serviciilor spitalicești acordate și a confortului pacienților și a personalului medical. Se urmărește astfel atingerea unor standarde de siguranță pentru cerințele de rezistență, stabilitate, siguranță în exploatare și economie de energie”, se arată în caietul de sarcini.

Amintim că, în urmă cu cinci ani, într-o clădire lipită de Spitalul Parhon, unde funcționează Institutul de Boli Cardiovasculare, a avut un loc un incendiu puternic care a afectat ambele unități spitalicești.

Având în vedere că POIM se încheie în decembrie 2023, și lucrările la Spitalul Parhon trebuie finalizate până la sfârșitul anului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top