Connect with us

Încep lucrările la calea de rulare de pe bld. Tudor Vladimirescu

Calea de rulare va deveni bandă dedicată

Proiecte publice

Încep lucrările la calea de rulare de pe bld. Tudor Vladimirescu

Asocierea Conest – Mari Vila are undă verde pentru a începe lucrările de modernizare a căii de rulare de pe bld. Tudor Vladimirescu. Valoarea contractului se ridică la 34,4 milioane lei, cu o perioadă estimată de execuție de 24 luni. Contractul de finanțare europeană a fost semnat la mjlocul lunii iunie.

Lucrările de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai cuprind următoarele activități:

  • execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare)
  • reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu
  • reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafață: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai

Pentru prima dată în Iași va fi introdusă o bandă dedicată pentru tramvai, care va fi delimitată fizic în teren cu butoni stradali solari, care nu vor împiedica depășirea în caz de urgență. Această soluție tehnică ar putea aplicată și la alte tronsoane de tramvai care urmează să fie reabilitate: zona Târgu Cucu – Cinci Drumuri, Podu Roș – Țesătura și Doi Băieți – Dancu.

Prin acest proiect numărul pasagerilor transportați în cadrul sistemului de transport public modernizat va crește cu 1,53%. Totodată, prin această modernizare, nivelul gazelor cu efect de seră va înregistra o scădere anuală cu 0,25%.

Proiectul general include și achiziționarea a șapte tramvaie.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top