Connect with us

Încep lucrările la noul Lidl din zona Moara de Foc

Această clădire urmează să fie demolată

Investiții private

Încep lucrările la noul Lidl din zona Moara de Foc

Primăria a emis autorizația de construire pentru realizarea unui nou supermarket Lidl în zona Moara de Foc. Noul centru comercial va funcționa pe amplasamentul unde se află acum mai multe clădiri care au aparținut Compan, toate urmând a fi demolate. În acest sens, există autorizație și pentru dezafectarea imobilelor, astfel că, cel mai probabil, lucrările pentru amenajarea supermarket-ului vor începe cât de curând.

Zona de construire a noului supermarket

Autorizația pentru construirea centrului comercial a fost emisă pe 29 aprilie, în condițiile în care plenul Consiliului Local a aprobat planul urbanistic zonal în august 2019.

Terenul de circa 12.000 mp a fost împărțit în două unități teritoriale de referință. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje. Imobilele existente pe actualul amplasament, inclusiv „clădirea roșie”, urmează să fie demolate.

Planșa urbanistică (cu galben – viitorul magazin, cu rosu – cladirea Sedcom Libris)

La centru comercial vor fi amenajate 142 de locuri de parcare. Pentru acces, în proiectul de PUZ este prevăzută realizarea unei girații în dreptul străzii Canta.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top