Connect with us

Începe proiectarea extinderii liniilor de tramvai spre Tomești și compexul ERA

Prin această zonă va trece calea de rulare spre ERA

Local

Începe proiectarea extinderii liniilor de tramvai spre Tomești și compexul ERA

Primăria Iași a semnat un contract cu firma DM Dezvoltare SRL, companie care va întocmi studiul de fezabilitate aferent extinderii căilor de rulare pentru tramvaie spre Tomești – Holboca și Valea Lupului (complexul ERA).

„Prin extinderea noilor trasee se asigură creșterea serviciului de transport public pe axa Centru – Est, iar odată cu construirea centrului comercial ERA și modernizarea depoului Dacia plus stația intermodală Rond Dacia, se impune realizarea unei legături linie cale tramvai pentru deservirea acestuia”, se arată în caietul de sarcini.

Costurile pentru întocmirea studiului tehnic se ridică la circa 300.000 lei. Despre extinderea liniilor de tramvai se discută de mai mulți ani la Iași, dar, în următorii ani, Primăria poate accesa fonduri în cadrul noului Program Regional Nord-Est pentru execuția lucrărilor. Din informațiile APIX.ro, acest proiect este una dintre investițiile prioritare ale Primăriei în următorii 4-5 ani.

Printre altele, proiectantul va întocmi documentația necesară pentru obținerea certificatului de urbanism, va fi responsabilă cu obținerea avizelor și va elabora un studiu de trafic, o analiză cost beneficiu și devizul general.

„Obiectivul general este creșterea atractivității sistemului de transport public, mod transport tramvai într-o manieră modernă și integrată, creșterea mobilității urbane precum și reducerea noxelor și CO2 în municipiul Iași”, se mai precizează în documentația de atribuire.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top