Connect with us

Iulius: proiect de retail de 6 mil. euro în comuna Miroslava

Terenul de peste 14.000 mp se află lângă sediul Primăriei

Investiții private

Iulius: proiect de retail de 6 mil. euro în comuna Miroslava

Primăria Miroslava a concesionat, la a doua încercare, un teren liber de sarcini de peste 14.000 mp situat chiar lângă sediul instituției. Contractul a fost încheiat în decembrie 2019 cu Iulius Real Estate SRL. Ulterior, compania Iulius a început demersurile pentru derularea unui proiect de retail: un proiect de dezvoltare locală care este o noutate atât pentru comună, cât și pentru portofoliul companiei. Oficialii Iulius au confirmat proiectul și au anunțat că investiția se ridică la peste 6 milioane euro.

APIX.ro a scris în toamna anului trecut despre intenția Primăriei de a concesiona suprafața din centrul comunei.

„Compania IULIUS a inițiat demersurile pentru dezvoltarea unui proiect de retail pe un teren concesionat de la Primăria Miroslava, care, în prezent, se află în etapa incipientă de promovare a documentației și obținere a avizelor necesare. Este o investiție estimată la o valoare de peste 6 milioane de euro, într-un concept nou pe piața de retail locală, dar și pentru portofoliul companiei IULIUS. Planurile vizează un nou tip de dezvoltare comercială, care integrează toate serviciile și funcțiunile de care comunitatea are nevoie, în inima unei zone rezidențiale în expansiune. Zona de servicii este prevăzută cu o suprafață închiriabilă de peste 6.200 mp și este completată cu spații verzi și de relaxare, dar și cu locuri de parcare. Întregul proiect este conceput pentru a contribui la confortul locuitorilor și a facilita accesul acestora la un mix complet de servicii, în imediata proximitate.

Terenul pe care va fi implementat proiectul de retail. Prețul minim la licitația de concesionare a fost de 52.000 lei/an

Zilele trecute, Iulius a publicat un anunț de mediu din care rezultă că proiectul nu are efecte semnificative asupra mediului, şi nu necesită evaluare de mediu.

Potrivit sursei citate, este vorba despre construirea unei clădiri cu regim de înălţime parter şi un etaj retras care să aibă funcţiuni mixte: servicii, comerţ, alimentaţie publică, amenajarea unui spaţiu exterior pentru găzduirea unui monument al eroilor, zone de petrecere a timpului liber şi parcare supraterană.

Miroslava, pe locul 3 în judeţ după numărul de locuitori

Miroslava este una dintre cele mai bogate comune din ţară, bugetul din acest an fiind estimat la aproape 60 milioane lei, conform „Ziarului de Iași”. Comuna este în plină expansiune imobiliară, iar cele două parcuri industriale de pe raza localităţii au atras numeroşi investitori. În acelaşi timp, Miroslava este pe locul 3 în topul localităţilor cu cel mai mare număr de locuitori din judeţ, ultimele informaţii indicând o populaţie de 20.029 de persoane.

Miroslava este devansată doar de Iaşi şi Paşcani, în timp ce celalte oraşe din judeţ (Hârlău, Podu Iloaiei şi Tg. Frumos) au fiecare o populaţie sub 15.000 de persoane. Investiţiile din ultimii ani au plasat Miroslava în top şi în contexul unui alt indicator important: în acest an, estimările sunt că la bugetul de stat vor fi viraţi 25,7 milioane lei din impozitul pe venit. Din această sumă, ţinând cont de modul de calcul al guvernului, se vor întoarce la bugetul comunei 16,7 milioane lei

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top