Connect with us

Licitație de proiectare pentru autostrada Iași – Ungheni

Trafic

Licitație de proiectare pentru autostrada Iași – Ungheni

Proiectarea centurii nord a Iașului a fost scoasă la licitație. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a estimat valoarea contractului la peste 8 milioane lei pentru realizarea documentațiilor tehnice cu privire la sectorul de autostradă Iași – Ungheni (sector care va funcționa și ca o centură a Iașului).

Documentația aferentă licitație stabilește și poziția Podului peste Prut, iar proiectantul va trebui să propună două alternative de conexiune a autostrăzii cu punctul de trecere a frontierei.

„Menționăm că în studiul de fezabilitate inițial pentru autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni conexiunea cu Podul peste Prut la Ungheni se realiza prin partea de Sud a localității Ungheni, însă având în vedere că în urma realizării studiului de fezabilitate a podului peste Prut a reieșit că amplasamentul final al podului va fi la nord de localitatea Ungheni, conexiunea autostrăzii cu podul peste Prut se va realizaprin nordul localității Ungheni”, se arată în caietul de sarcini.

Printre altele, firma care își va adjudeca contractul va realiza și un studiu de trafic, dar datele care vor sta la baza documentației sunt din 2015 (recesământ de circulație).

„Scopul studiului de trafic va consta în determinarea traficului la momentul dării în exploatare al sectorului de autostradă și pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani, în funcție de tipul de structură rutieră adoptată”, se precizează în caietul de sarcini.

Imagine prelucrată de apix.ro (caracter ilustrativ)

Data limită pentru depunerea ofertelor este 25 septembrie. Fondurile necesare sunt asigurate din surse europene, respectiv Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Contractul vizează atât servicii de proiectare, cât și de elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor.

În acest an, toate sectoarele autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș au fost scoase la licitație pentru reproiectare, fiind semnate deja și unele contracte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top