Connect with us

Mega Image intră pe piață ieșeană: a finalizat proiectele pentru 2 magazine

Aici va fi unul dintre primele magazine Mega Image la Iași

Utile

Mega Image intră pe piață ieșeană: a finalizat proiectele pentru 2 magazine

Lanțul de supermarketuri Mega Image a finalizat proiectele pentru amenajarea primelor două magazine la Iași. Acestea vor fi în Copou și în Centru. Mega Image intră pe piața ieșeană în condițiile în care, în țară, deține deja peste 400 de supermarketuri.

La nivelul instituțiilor de resort au intrat în avizare două proiecte: unul pentru fostul cinematograf Copou și celălalt pentru spațiul aflat la intersecția dintre bld. Ștefan cel Mare și str. I.C. Brătianu, pe colț, unde, până recent, a funcționat un outlet (spațiul a fost folosit în trecut și de Raiffesen Bank).

Recompartimentare interioară, amenajări exterioare trepte și rampă acces aprovizionare, schimbare tâmplărie și placări exterioare la fațade, amplasare firmă luminoasă la spațiu comercial existent”, este titlul proiectului pentru spațiul din Ștefan cel Mare.

În celălalt caz, oportunitatea unui supermarket la cinema Copou lasă loc de discuții, dar, deocamdată, Primăria nu a avut un punct de vedere pe temă. Facem această precizare în contextul în care Primăria și-a arătat intenția de a deschide un proces pentru a recupera obiectivul, fostul cinematograf fiind vândut în condiții dubioase în urmă cu mai mulți ani de către RADEF.

„Schimbare destinație din clădire cinema Copou în spațiu comercial, desființare gradene interioare, desființare pergolă metalică existentă pe fațada frontală, realizare supantă nouă etaj, amenajări interioare (recompartimentări), amenajări exterioare trepte și rampă de acces aprovizionare, restaurare placări ceramice existente la nivelul fațadelor și placări exterioare fațade, amplasare firmă luminoasă”, este titlul proiectului în cazul cinema Copou.

Anul trecut, la cinema Copou au început lucrări pentru amenajarea unei terase fără ca proprietarul să dețină autorizație de construire. Ulterior, în urma unui control al Poliției Locale, lucrările au fost sistate și a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean.

Ambele proiecte au intrat în avizare la instituțiile responsabile, în această lună urmând a intra inclusiv în dezbaterea Comisiei zonale a monumentelor istorice, având în vedere că zonele de construire sunt protejate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top