Connect with us

MT: a fost semnat contractul de proiectare pentru autostrada Ungheni – Iași – Tg Neamț

Proiecte publice

MT: a fost semnat contractul de proiectare pentru autostrada Ungheni – Iași – Tg Neamț

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat semnarea contractului de proiectare în cazul tronsonului Ungheni – Iași – Tg Neamț, sector care tranzitează județul Iași și face parte din autostrada A8.

„Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR”, a spus Cătălin Drulă, într-o postare publică pe Facebook.

Traseul tronsonului din A8 care tranzitează județul Iași

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul cu firma Consitrans. Această companie este proiectant și pe două tronsoane din autostrada A7: Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani. Aceste două tronsoane vor fi primele sectoare din A7 scoase la licitație de execuție, în condițiile în care sunt cele mai avansate din punct de vedere al întocmirii documentațiilor tehnice.

  • „În cadrul ceremoniei de semnare am primit asigurări de la proiectantul de specialitate ca voi fi informat periodic în legătură cu demersul acestui proiect. În calitate de Secretar de Stat și fost activist/militant pentru A8 mă bucură faptul că s-a ajuns in această etapă ireversibilă pentru materializarea acestui proiect vital pentru regiunea Moldovei! Pe această cale doresc să asigur comunitatea că voi fi un partener și un mediator al acestui proiect și implicit voi face toate diligențele necesare ca autostrada A8 să devină un proiect realizabil!” – Adrian Covăsnianu, secretar de stat din cadrul MT.

Consitrans SRL va încasa 58 milioane lei, fără TVA, pentru proiectarea autostrăzii Iașului. Durata contractului este de 22 de luni:

  • Completarea/actualizarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate – 12 luni
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea Autorizatiei de Construire – 5 luni
  • Proiect tehnic de execuție – 5 luni

Sectorul Târgu Neamț – Iași – Ungheni are o lungime de 100 km. Celelalte două sectoare ale A8 sunt Tg Mureș – Ditrău (92 km) și Ditrău – Tg Neamț (119 km). Lucrările de execuție vor face obiectul unei alte licitații, după ce proiectul tehnic va fi întocmit.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top