Connect with us

Muzeul de Istorie Naturală va fi reabilitat cu fonduri UE

Proiecte publice

Muzeul de Istorie Naturală va fi reabilitat cu fonduri UE

Clădirea Muzeului de Istorie Naturală, de pe bd. Independenței, va fi restaurată cu fonduri europene. Primăria Iași a semnat astăzi contractul de finanțare, iar valoarea estimată a proiectului se ridică la 14 milioane lei, fără TVA.

Municipalitatea va alege un constructor în luna martie, în condițiile în care licitația de execuție este în desfășurare. După realizarea lucrărilor, Muzeul va avea capacitățile actuale: o bibliotecă și o sală de conferință (Societatea de Medici și Naturaliști), trei săli expoziții mamifere, 2 săli colecții științifice, o sală expoziție păsări, o sală expoziție nevertebrate inferioare, o sală expoziție nevertebrate și insecte, o sală expoziție mineralogie – paleontologie și o sală cu caracter istoric („Alexandru Ioan Cuza”).

Pe perioada lucrărilor la Muzeul de Istorie Naturală, o parte din patrimoniul instituției va fi găzduit de Muzeul Municipal, fiind încheiat deja un acord în acest sens.

Municipalitatea a mai anunțat astăzi că lucrările de restaurare a Palatului Braunstein, proiect ce beneficiază tot de fonduri europene, au ajuns la un grad de realizare de 20%.

Primăria are, în diverse faze de avizare, proiecte europene în valoarea de aproape 200 milioane euro.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top