Connect with us

Noul POR: firmele au depus peste 500 de proiecte europene în mai puțin de 2 luni

Fonduri UE

Noul POR: firmele au depus peste 500 de proiecte europene în mai puțin de 2 luni

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a primit aproape 550 de proiecte în cadrul a trei apeluri lansate prin intermediul Programului Regional Nord-Est (PRNE), noul POR în care vor putea fi accesate fonduri UE cu implementare până în anul 2027.

Proiectele au fost depuse de către firme pe linia dedicată dezvoltării microîntreprinderilor (515) și pe cea dedicată digitalizării IMM-urilor (29). Un alt proiect a fost înaintat pe linia de finanțare rezervată municipiilor în ceea ce privește infrastructura școlară. Proiectul înseamnă o investiție de 10,7 milioane lei, în condițiile în care alocarea pe axă este de 417 milioane lei.

Firmele au solicitat 375 milioane lei, în condițiile în care alocarea este de 150 milioane lei, astfel că acoperirea apelului de proiecte este de 250%. Primul apel dedicat microîntreprinderilor a fost activ între 24 noiembrie și 31 decembrie 2023. În cazul digitalizării acoperirea este de doar 8%12,5 milioane lei solicitate din alocarea de 154 milioane lei: acest apel va fi închis pe 15 februarie.

Un alt apel deschis este cel dedicat mobilității urbane, unde solicitanții sunt municipiile. Cu o alocare de 1,1 miliarde lei, ADRNE încă nu a primit proiecte, iar, din informațiile APIX.ro, nici nu va primi prea curând – inițiativele vor fi depuse abia în luna aprilie 2024, termenul fiind 30 aprilie, din cauza neaprobării încă a strategiilor de dezvoltare a orașelor de la nivel regional (situație în care se află și municipiul Iași).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Fonduri UE

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top