Connect with us

O firmă din Timișoara va moderniza sistemul de iluminat public din Bucium

Local

O firmă din Timișoara va moderniza sistemul de iluminat public din Bucium

Primăria a semnat contractul pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Bucium: lucrările vor fi efectuate de către Elba Timișoara de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun.

Termenul de execuție este de 6 luni, iar valoarea contractului se ridică la 6,2 milioane lei. Primăria mai are semnate două contracte importante în relație cu Buciumul: modernizarea șoselei pe tronsonul menționat mai sus (contract semnat în august 2022 cu Conest, dar lucrările sunt foarte întârziate) și reabilitarea pasajului Socola (contract semnat în august 2023). Cele trei proiecte au o valoare totală de 71 de milioane de lei (cu TVA).

Potrivit Primăriei Iași, în cadrul contractului de modernizare a sistemului de iluminat public, vor fi livrate şi montate 240 de bucăţi de stâlpi cu o înălţime de 10 metri. Cablurile vor fi pozate în şanţuri, iar pe tot traseul vor fi montate în tuburi tip riflat.

Modernizarea iluminatului vine în completarea lucrărilor de modernizare a șoselei Bucium. Acestea vor fi executate de Conest SA, în cadrul unui contract în valoare de 22.022.406,96 lei cu TVA.

Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium, modernizarea instalației de iluminat, precum și amenajarea de piste de biciclete. Podul Bucium va fi modernizat și lărgit, de la patru la cinci benzi de circulație.

Cele două investiții sunt corelate cu proiectul de modernizare a infrastructurii pasajului suprateran Socola. Lucrările vor fi executate de asocierea Conest SA – Arcada Company SA în cadrul unui contract în valoare de 41.764.119,59 lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Lucrările, a căror durată este prognozată la 18 luni, vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.

Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri. Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.

Cele trei proiecte au o valoare totală de 71 de milioane de lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top