Connect with us

O idee pornită din societatea civilă prinde contur: vor fi plantați copaci de-a lungul liniei de tramvai în Zona Industrială

Spații verzi

O idee pornită din societatea civilă prinde contur: vor fi plantați copaci de-a lungul liniei de tramvai în Zona Industrială

Primăria a decis plantarea de aliniamente de copaci de-a lungul liniilor de tramvai modernizate din Zona Industrială, după ce o solicitare în acest sens a fost făcută, în luna august, de către societatea civilă, respectiv grupul de Facebook „Vocea Iașului”.

„Am depus astăzi, la Primăria Iași, adresa cu numărul 93066, prin care solicităm autorităților locale implementarea inițiativei civice “Zona Industrială Verde”. Am anexat și imagini de exemplificare cu proiectul deja realizat in București. Plantarea a 1200 de copaci de-a lungul liniei de tramvai, ar echivala cu un parc de 40.000 mp. Așteptăm un punct de vedere privind această propunere, care poate schimba radical înfățișarea Zonei Industriale din Iași”, scria, pe 24 august, Cristian Cojocariu pe grupul „Vocea Iașului”.

Astăzi, a venit răspunsul pozitiv de la municipalitate, primarul Mihai Chirica anunțând, pe Facebook, că va pune în aplicare ideea.

„Împreună cu colegii mei din Primărie și cu mai mulți tineri entuziaști din societatea civilă (în special din grupul „Vocea Iașului”), am decis să plantăm aliniamente de copaci de-a lungul liniilor de tramvai modernizate și cu fonduri europene din Zona Industrială (bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora), pe o lungime de circa patru kilometri”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, vor fi plantați în jur de 1.000 de copaci pe banda verde dintre linia de tramvai și bordura care delimitează carosabilul, în așa fel încât coroanele copacilor să nu deranjeze nici tramvaiele, nici rețeaua electrică de alimentare.

„În prezent facem o serie de studii pedologice pe banda verde, iar în funcție de tipul solului vom stabili și ce fel de copaci sunt mai potriviți. De asemenea, vom continua discuțiile cu specialiștii de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” pentru a vedea cum putem îmbunătăți această idee. Cert este că intenționăm să începem proiectul în prima perioadă de plantări (octombrie – noiembrie) și să continuăm la primăvară”, a mai spus primarul.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top