Jocuri electronice
[P] Gamificarea jocurilor de masă live: o experiență de viitor pentru utilizatori
Experiențele au contat dintotdeauna pentru utilizatori. Odată cu oportunitățile de explorare, schimbarea a devenit tot mai necesară. Exploratorii mediului online au început să caute noutăți și sesiuni de joc tot mai originale. În industrii precum cea a jocurilor de noroc, experiențele pozitive cântăresc foarte mult. În repetate rânduri, sunt chiar elementul lipsă.
Indiferent de amploarea portofoliului, conținutul este cel ce contează mai întâi. Trebuie să fie calitativ și structurat astfel încât să atragă atenția. Platformele mai vaste precum NetBet primul site de gambling licențiat în România (L1160651W000195, ONJN, +18), oferă portofolii bogate de joc, caracterizate prin diversificare și noutate. Jocurile de păcănele sunt în număr mare, fiind completate de jocuri de masă live și pariuri sportive dinamice.
Gamificarea: un fenomen ce prinde amploare în numeroase industrii
Pe parcursul ultimilor ani, gamificarea s-a transformat într-un fenomen cuprinzător. S-a extins la nivel global, fiind implementat în mai multe arii. Educația și retailul sunt două exemple chiar grăitoare. Punerea în practică a mecanicilor de joc a fost și este o abordare ce atrage inevitabil atenția. Îi determină pe utilizatori să se implice mai mult și să fie mai motivați.
Însă, un domeniu în care gamificarea se potrivește de minune este cel al jocurilor de noroc. Mediul în sine conferă contextul perfect pentru implementarea sa. În repetate rânduri acționează precum o completare la mecanismele deja implementate. Un mediu ce integrează gamificarea devine mai interactiv și implicit mai competitiv.
O altă utilitate a gamificării se regăsește și în domeniul retailerului. Joacă un rol decisiv și în fidelizarea clienților, în urma aplicării unei strategii bine gândite. În plus, în sistemul bancar este aplicată în vederea încurajării proceselor precum economisirea. Drept urmare, nu este gândită precum un fenomen trecător, ci precujm un trend ascendent.
Cum anume schimbă acest proces experiența jucătorilor?
Asupra jucătorilor, gamificarea are doar efecte pozitive. Simplul proces de pariere devine o activitate interactivă și complexă. Jocul pasiv este completat cu mici activități ce țin ancorat interesul utilizatorilor. Provocările și competițiile adaugă mister și un entuziasm cu totul aparte. Ca urmare, jucătorii au un sentiment de progres, gradul de satisfacție fiind amplificat.
Practica este una ramificată, utilizatorul fiind pus mereu pe primul plan. Este o modalitate de câștigare a loialității și de conectare mai îndeaproape cu jucătorii. Cele mai des întâlnite practici de gamificare, inclusiv în rândul jocurilor de masă live, se reflectă în:
Recompense și experiențe imersive pentru toată lumea
Tuturor utilizatorilor le plac formele de recompensare, indiferent în ce categorie se încadrează acestea. Tipologia vastă a jocurilor de noroc permite și o tipologie variată a recompenselor posibile. Iar dintotdeauna, termenul de varietate a sunat bine, mai ales în domenii precum cel al jocurilor de noroc.
Acest mod de stimulare dă rezultate. Obiectivele nu se mai concentrează doar pe câștigarea recompensei finale. Totodată, se concentrează și pe un timp de joc de calitate. Mediul de joc devine mai atractiv și mai stimulator, oferind exact lucrul de care are nevoie un jucător.
Tuturor utilizatorilor le plac formele de recompensare, indiferent în ce categorie se încadrează acestea. Tipologia vastă a jocurilor de noroc permite și o tipologie variată a recompenselor posibile. Iar dintotdeauna, termenul de varietate a sunat bine, mai ales în domenii precum cel al jocurilor de noroc.
Acest mod de stimulare dă rezultate. Obiectivele nu se mai concentrează doar pe câștigarea recompensei finale. Totodată, se concentrează și pe un timp de joc de calitate. Mediul de joc devine mai atractiv și mai stimulator, oferind exact lucrul de care are nevoie un jucător.
Puncte și recompense stimulatoare
Punctele sunt un stimulent eficnient pentru a excela în ceva. În jocuri, adunarea a cât mai multe puncte propulsează jucătorul într-un clasament. Primele locuri aduc cu sine recompense considerabile de cele mai multe ori. Mai mult, oferă mediului de joc o competitivitate sănătoasă.
În cazul jocurilor de masă live, punctele sunt adunate prin participarea efectivă la joc sau îndeplinirea unor misiuni. Abordarea poate diferi, în funcție de organizarea fiecărui cazino în parte. Punctele pot asigura participarea la un eveniment sau primirea unui anume bonus.
Ecusoane reprezentative
Adeseori, în competiții sunt oferite diverse ecusoane virtuale. Acestea pot reprezenta nivelul de excelență pe care un jucător îl atinge. De exemplu, se poate acorda o insignă pentru jucătorul cu cele mai multe mâini câștigătoare. Sau se poate primi pentru cele mai multe partide câștigate într-o săptămână sau zi.
Ecusoanele sunt reprezentative și pot distinge pe cei mai buni jucători. În jocurile live poate conta foarte mult. O partidă de joc ce aduce la un loc pe cei mai buni pot ieși mai mult în evidență. Implicit, mai mulți jucători ar putea paria pe mâna lor în timpul jocului.
Niveluri și obiective de îndeplinit
Nivelurile sunt stimulentele de a continua competiția. Atingerea unui anumit nivel poate aduce cu sine o anumită recompensă. De natură bănească sau nu, este un avantaj. Poate fi vorba de un avantaj procentual la următoarea depunere.
Progresul făcut treptat devine un factor motivant. Este elementul ce determină utilizatorul să continue și să dea ce are mai bun. În jocuri live de masă precum Blackjack, oportunitățile de a excela sunt destul de multe. Cu strategie și tact, partida de joc poate deveni foarte interesantă.
Experiențe personalizate
Gamificarea este modalitatea prin care pot fi șlefuite experiențele de joc. Personalizarea acestora a funcționat dintotdeauna precum un stimulent. În funcție de preferințele fiecăruia pot fi create stimulente adaptate așteptărilor. Este un atu ce funcționează întotdeauna în cazul jucătorilor dedicați sau pasionați de un anume joc.
Dacă un jucător este foarte activ la jocuri precum ruleta, atunci stimulentele vor fi orientate pe acest joc. Este posibil ca pentru o serie de mâini câștigătoare, să primească drept recompensă un pariu gratuit de o anumită valoare. Posibilitățile sunt multiple și lasă loc imaginației și simțului strategic.
Competiții bine structurate
Modul de aplicare al gamificării contează foarte mult. Cu cât mai bine este structurată o competiție, cu atât mai mult va atrage atenția din partea utilizatorilor de pe platformă. Obiectivele principale trebuie să se concentreze pe satisfacția clientului și pe creșterea gradului său de implicare. O structură strategică va aduce rezultate mult mai bune decât una implementată la nimereală.
Competițiile cuprind de regulă mai multe niveluri ce pot fi atinse gradual. Îndeplinirea diverselor misiuni pot fi cheia, însăși diversitatea lor fiind secretul. Varietatea acestora înlătura posibilitatea de apariție a plictiselii. Astfel, jucătorii vor rămâne interesați și curioși cu privire la acestea. Iar platforma de joc, va fi vizitată mai des.
Pentru final
În jocurile de noroc este mereu loc pentru schimbare. În acest domeniu, gamificarea aduce întorsătura necesară. Conferă mai multă interactivitate mediului de joc și crește chiar și gradul de implicare. Introducerea stimulentelor precum recompensele are efect. De altfel, adunarea a unui număr cât mai mare de puncte crește competitivitatea. Mai mult, este o practică aplicabilă chiar și jocurilor live de masă.
