Connect with us

Patru ofertanți la licitația pentru restaurarea Casei Beldiman

Repere istorice

Patru ofertanți la licitația pentru restaurarea Casei Beldiman

Palatul Copiilor a publicat, recent, în sistemul național de achiziții publice (SICAP) numele companiilor care participă la licitația pentru restaurarea și consolidarea Casei Beldiman, monument istoric de pe str. Săulescu, unde în trecut a funcționat parte din activitatea instituției.

Potrivit datelor disponibile în SICAP, ofertanții sunt Conest, Iasicon, Construcții Unu și Tec Telecom. Fiecare dintre cele patru firme are cel puțin un subcontractant. Valoarea estimată a contractului depășește pragul de 12 milioane lei.

„În prezent, Palatul Copiilor din Iași suferă de o acută lipsă de spații având în vedere că imobilul în discuție este dezafectat din anul 2011, menținut în conservare dar cu fațadele expuse intemperiilor și, de aici, riscului de degradare structurală majoră a pereților portanți”, se arată în caietul de sarcini.

Casa Beldiman este atestată într-un document din anul 1819. „Pe parcursul existenței, clădirea a fost casă boierească, casă de locuit cu spațiu comercial la parter, cămin studențesc și instituție publică”, se mai precizează în documentul citat.

În toată perioada sa de existență – de peste 200 de ani – Casa Beldiman nu a fost reabilitată structural, cu toate că a suportat seisme severe, susțin reprezentanții Palatului Copiilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top