Connect with us

PMI a cheltuit mai puțin de jumătate din banii de investiții

Proiecte publice

PMI a cheltuit mai puțin de jumătate din banii de investiții

Execuția preliminată a bugetului pe anul în curs arată că Primăria nu a reușit să cheltuiască, ca de obicei, fondurile alocate pentru investiții. Dintre cele 300 milioane lei, au fost cheltuite efectiv 131 milioane lei, respectiv un procent de 43,6% din prevederi. În schimb, pentru funcționarea instituției gradul de efectuare a cheltuielilor a fost de peste 95%.

La Consiliul Județean (CJ), situația este și mai gravă: doar 29,7% din banii de investiții au fost cheltuiți.

„Nivelul plăţilor preliminate în cadrul secţiunii dezvoltare este în corelare cu nivelul veniturilor preliminate pe surse. Astfel, (…), se observă o realizare preliminată de 20,76% a sumelor primite de la Uniunea Europeană şi de doar 13,60% a subvenţiilor de la bugetul de stat”, se arată într-un raport al Direcției locale de finanțe – document suport pentru aprobarea proiectului de hotărâre privind execuția preliminată la 31 decembrie 2019. Hotărârea va fi adoptată vineri, 20 decembrie, de plenul Consiliului Local (CL).

Încasările mici de la stat și de la UE sunt reflectate și în gradul de realizare a veniturilor secțiunii de dezvoltare: doar 28,3% din prevederi. Nivelul scăzut al încasărilor pe cele două surse de finanţare este şi principalul motiv invocat de Primărie pentru gradul de cheltuieli de investiţii de doar 43%, alături de faptul că bugetul de stat pe anul 2019 a fost aprobat abia în martie 2019, ceea ce a determinat ca bugetul local să intre în vigoare abia în luna mai 2019.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top