Connect with us

PMI: Ce taxe vor plăti cei care montează stații electrice pe domeniul public

Utile

PMI: Ce taxe vor plăti cei care montează stații electrice pe domeniul public

Proiectul de hotărâre privind reglementarea stațiilor electrice de pe domeniul public va fi supus dezbaterii consilierilor locali în plenul care va avea loc vineri, 20 decembrie.

Taxa lunară va fi cuprinsă între 16 și 61 lei/mp în funcție zona în care este amenajată stația: zona A (61 lei), zona B (29 lei), zona C (22 lei) și zona D (16 lei).

Inițiativa a fost lansată în consultare publică la începutul lunii noiembrie, forma ce va fi propusă fiind cea inițială.

„Se aprobă montarea pe domeniul public de catre proprietarii sau administratorii unor imobile, având destinație de unități de cazare, spații/ centre comerciale sau de birouri, sedii de societăți sau instituții, unități/dispensare medicale, unități de învățământ sau alte asemenea, a unor stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice. Procedura va demara la cererea proprietarilor sau administratorilor iar avizul de amplasare va fi emis de Municipiul Iași, printr-o comisie special constituită numită prin Dispoziția Primarului Municipiului Iași, în zone unde este posibilă staționarea unui număr de autovehicule cel puţin egal cu numărul punctelor de reîncărcare solicitate, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice şi care vor fi marcate corespunzator”, se arată în proiectul de hotărâre.

Hotărârea va fi adoptată vineri de plenul Consiliului Local și va intra în vigoare din 2020.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top