Connect with us

POR 2021-2027 a fost trimis la Bruxelles: 1,7 miliarde euro în zona de nord est

Programul este structurat pe 7 priorități de investiții

Finanțare

POR 2021-2027 a fost trimis la Bruxelles: 1,7 miliarde euro în zona de nord est

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a trimis la Comisia Europeană ultima variantă de lucru a Programului Operațional Regional Nord-Est (POR-NE) 2021 – 2027. În total, finanțarea (orietantivă) pentru cele șapte axe prioritare se ridică la 1,7 miliarde euro. Amintim că, față de precedentele programări, ADRNE va îndeplini, în perioada 2021 – 2027, rolul de autoritate de management, și nu organism intermediar cum a fost până acum.

POR-NE 2021-2027 este documentul strategic de programare care fixează principalele repere de finanțare pentru următoarea perioadă, în corelare cu prevederile cadrului strategic comun european 2021-2027 şi ale Regulamentelor europene aferente.

Printre viitorii beneficiari POR se numără întreprinderile, universitățile, clusterele, incubatoarele, acceleratoarele, instituțiile publice locale, unitățile administrativ-teritoriale (UAT), dar și organizații de cercetare dezvoltare.

La nivelul Regiunii Nord-Est, Programul Operaţional Regional este structurat pe 7 priorități, cu alocări orientative, după cum urmează:

  • axa 1 – o regiune mai competitivă, mai inovativă: 353,1 milioane euro
  • axa 2 – o regiune mai digitalizată: 176,5 milioane euro
  • axa 3 – o regiune durabilă, mai prietenoasă cu mediul: 670,9 milioane euro
  • axa 4 – o regiune mai accesibilă: 183,6 milioane euro
  • axa 5 – o regiune educată: 183,6 milioane euro
  • axa 6 – o regiune mai atractivă: 121,9 milioane euro
  • axa 7 – asistență tehnică

„Procesul de negociere cu Comisia Europeană va continua, dar prioritățile prezentate în acest document rămân certe, astfel încât îi invit pe toți cei interesați să se informeze și să își contureze ideile de  proiecte, începând de mâine”, declară Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Finanțare

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top