Connect with us

Premieră: Un PUZ aprobat va fi retras – investitorul nu are cale de acces

Investiții private

Premieră: Un PUZ aprobat va fi retras – investitorul nu are cale de acces

Consilierii locali vor adopta astăzi o decizie în premieră pentru ultimii ani. O hotărâre prin care a fost aprobat recent un plan urbanistic zonal (PUZ) îşi va înceta efectele, iar investitorul imobiliar nu va mai putea, cel puţin pe moment, să obţină autorizaţie de construire. Proiectul aparţine firmei Panequip SRL, care intenţiona să construiască un bloc cu regim relativ mic de înălţime (demisol, parter şi 2 etaje) în zona Cimitirului Evreiesc, scrie „Ziarul de Iași”.

Demersul municipalităţii vine în contextul unei petiţii înregistrate alaltăieri, prin intermediul căreia un vecin a arătat că nu există cale de acces la amplasament.

„Conform extraselor de carte funciară depuse de către SC Panequip SRL, acesta este proprietar doar pe următorul număr cadastral cu destinaţia de cale de acces (…) având categoria de folosinţă: drum. Pentru celelalte numere cadastrale invocate nu s-a făcut dovada dreptului de proprietate, astfel inducându-se în eroare comisiile de avizare. Prin urmare, întrucât nu se respectă dreptul de proprietate (…) propunem încetarea efectelor hotărârii CL nr. 404 din 31.10.2019”, se arată în referatul de specialitate.

La proiectul de hotărâre este ataşată şi petiţia vecinului. Din reclamaţie putem afla că acesta s-a adresat Primăriei de mai multe ori în trecut, dar municipalitatea nu a oferit vreun răspuns. În petiţie se arată că a fost încălcat „în mod flagrant” dreptul de proprietate al vecinilor.

În sesizare se mai precizează că nu există niciun vreun drept de servitute atribuit către Panequip SRL. Printre acţionarii firmei se numără Dragoş Dascălu, om de afaceri implicat şi în firma Concret Drum, care, recent, a câştigat o licitaţie la Primăria Iaşi pentru modernizarea mai multor străzi (în asociere cu firma Alpenside) din municipiu. Omul de afaceri nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. 

Sursa: Ziarul de Iași

Continue Reading

Alte articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top