Connect with us

RCS & RDS va realiza o rețea de fibră optică în mai multe zone din județ

Investiții private

RCS & RDS va realiza o rețea de fibră optică în mai multe zone din județ

Locuitorii mai multor unități administrativ-teritoriale din județ vor beneficia în curând de internet de mare viteză, prin fibră optică. În acest sens, RCS & RDS a demarat cel puțin două proiecte care cuprind atât comune din apropierea Iașului, dar și localități care se află și la aproape 100 km de municipiul reședință de județ.

Potrivit unui proiect consultat de APIX.ro, este vorba despre construirea unei „rețele de fibră optică intercity, îngropate și aeriane” în următoarele unități administrativ-teritoriale: Drăgușeni, Ipatele, Șcheia, Mironeasa, Mogoșești și Ciurea.

Un alt proiect, cu același obiect, vizează comunele Moțca și Cristești, la pachet cu municipiul Pașcani.

Începând cu 2018, RCS & RDS a accelerat puternic investițiile în expansiunea rețelei proprii de fibră optică. Potrivit unui articol din 2019 al Ziarului Financiar, doar în 2018 operatorul a ajuns la încă 700.000 de gospodării la nivel național, un număr de trei ori mai mare decât cel la care au ajuns concurenții de la Telekom și de opt ori mai mare decât UPC (companie care, între timp, a devenit parte a operatorului Vodafone).

Din informațiile APIX.ro, și Orange are în plan dezvoltarea unei infrastructuri de fibră optică în unele zone din județ.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top