Connect with us

Reîncep, după trei ani, lucrările la str. Eternitate

Strada are doar 1,1 km

Trafic

Reîncep, după trei ani, lucrările la str. Eternitate

Contractul semnat cu firma bucureşteană RDV Construct SRL a fost reziliat în decembrie 2015, dar Primăria a întârziat refacerea indicatorilor investiţiei. Proiectul a făcut obiectul şi unui control al Curţii de Conturi, iar, în mai 2016, inspectorii au recomandat inventarierea restului de executat şi supunerea spre aprobarea Consiliului Local a noilor indicatori tehnico-economici. Nu în ultimul rând, Curtea de Conturi a transmis municipalităţii că trebuie organizată o nouă procedură de achiziţie în vederea finalizării obiectivului. În schimb, executivul municipalităţii abia în şedinţa CL de poimâine va propune aprobarea noilor indicatori.

„Întrucât pentru inventarierea fizică a lucrărilor executate era necesară prezenţa antreprenorului, acesta neavând reprezentare permanentă în Iaşi, această activitate s-a prelungit. Municipiul Iaşi prin adresa nr. 3286/21.01.2017 i-a solicitat un punct de vedere cu privire la închiderea tehnică şi financiară a contractului. Menţionăm că, din punct de vedere tehnic, antreprenorul nu putea la data ordinului de sistare a lucrărilor să abandoneze pur şi simplu activitatea, acestea continuând şi după data sistării deoarece trebuiau încheiate toate procesele tehnologice începute în vederea conservării şi funcţionării obiectivului în condiţiile date“, sunt explicaţiile Primăriei asumate de Dumitru Tomorug, director în cadrul instituţiei.

Potrivit municipalităţii, RDV Construct a invocat că întârzierile în execuţie au fost determinate de unele „dificultăţi financiare ale societăţii“. În acelaşi timp, firma a fost de acord cu închiderea pe cale amiabilă a contractului, după ce, anterior, Primăria aplicase unele penalităţi pentru depăşirea termenului iniţial de execuţie.

Str. Eternitate are o lungime de 1,1 km, iar valoarea totală a inves­ti­ţiei a ajuns la 2,1 milioane lei. Lucra­rea rămasă de executat este de aproape 30% din proiect, iar contractul care va fi scos din nou la licitaţie are o valoare estimată de circa 730.000 lei. Cel mai probabil, lucrările la str. Eternitate vor fi reluate în primăvara anului viitor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

To Top