Connect with us

Salubris a avut în 2022 cele mai mari venituri din istoria societății și a trecut, în premieră, pragul de 100 mil. lei

Local

Salubris a avut în 2022 cele mai mari venituri din istoria societății și a trecut, în premieră, pragul de 100 mil. lei

Operatorul de salubritate a Iașului a înregistrat anul trecut cele mai mari venituri din istoria societății: 109,6 milioane lei, în condițiile unui profit net de 1,8 milioane lei, arată indicatorii financiari pe anul 2022, consultați de APIX.ro.

Cu un număr de aproape 700 de angajați, Salubris a avut o cifră de afaceri de 95,5 milioane lei. Șeful operatorului se numără printre cel mai bine plătiți directori cu o indemnizație netă lunară de 5.000 euro (sursa).

În februarie 2023, Consiliul Local (CL) a aprobat o hotărâre prin care s-a scumpit din nou tariful la salubritate, în medie fiind vorba despre 22 lei/persoană. Însă, a fost introdusă și o taxă specială pentru cei care nu pre-colectează separat deșeurile: 33 lei/persoană.

În mod normal, acest ultim tarif trebuia deja aplicat, dar relatările din presă au dus la amânarea introducerii efective a taxei speciale. Problema cu acest tarif este că, din punct de vedere logistic, Salubris este departe de a fi pregătită, în ciuda investițiile mari făcute în ultimii ani.

  • De exemplu, dacă la un punct gospodăresc angajații Salubris descoperă că deșeurile nu sunt în containerul specific, atunci toate persoanele arondate acelui punct vor plăti tariful special, chiar dacă există și persoane care pre-colectează separat. Șefii Salubris au tot anunțat diverse sisteme „smart” (cartele de acces, saci de gunoi personalizați, camere video care pot detecta gunoi aruncat impropriu etc.), dar acestea nu sunt funcționale. În realitate, tariful special vine să deconteze amenzile plătite de Primăria Iași în ultimii ani din cauza ratei mici de colectare selectivă a deșeurilor.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top